En Sıcak Konular

Karar duruşması 16 Mayıs'ta yapılacak

25 Şubat 2015 19:10 tsi
Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 130 kişinin yargılandığı "hapishaneler baskını" davasında, kararın 16 Mayıs'ta açıklanacağı bildirildi.

Mursi ve 130 kişinin, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılandığı davanın duruşmasına, başkent Kahire'deki Polis Akademisi'nde, Hakim Şaban eş-Şami başkanlığındaki Kahire Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edildi.
 
Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre; bugünkü duruşmada mahkeme heyeti, "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak bilinen davanın duruşmasını, kararın açıklanması için 16 Mayıs'a erteledi. Böylece, Mursi'nin yargılandığı 5 davadan üçünde karar günü belirlenmiş oldu.
 
Mısır'da "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak da bilinen "hapishaneler baskını" davasında, 106'sı firari ve 25'i tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılanıyor.
 
"Casusluk" davası
 
Aynı mahkeme, daha önce de Mursi ve 35 kişinin yargılandığı "casusluk" davasında da 16 Mayıs'ta kararın açıklanmasına karar vermişti.
 
Mursi ve 35 kişi, "Devletin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas, Lübnan'daki Hizbullah örgütü, İran Devrim Muhafızları'yla suç amaçlı iş birliği ve casusuluk yaptıkları" iddiasıyla suçlanıyor.
 
Sanıklar ayrıca Mısır Bakanlar Kurulu'nun Aralık 2013'teki İhvan'ı "terör örgütü" olarak ilan etme kararına binaen "terör örgütüne mensup olmakla" suçlanıyor. Davadaki 36 sanıktan 22'si tutuklu, 14'ü ise gıyaben yargılanıyor.
 
"İttihadiyye olayları" davası
 
Mursi ve 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davanın ise 21 Nisan'da karara bağlanmasına hükmedilmişti.
 
Kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen 2012'de "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde bazı protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik" suçlamasıyla açılan dava kapsamında Mursi ve beraberindeki 14 kişi, ilk kez 4 Kasım 2013'te hakim karşısına çıkmıştı.
 
Mursi ve 10 İhvan üyesi hakkında "Katar Devleti için casusluk yaptıkları" iddiasıyla açılan davanın duruşması 28 Şubat'a ertelenmişti.
 
Askeri darbe ile görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında açılan "yargıya hakaret" davasında ise henüz duruşma günü belirlenmedi.
 
Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 130 kişinin yargılandığı "hapishaneler baskını" davasında, kararın 16 Mayıs'ta açıklanacağı bildirildi.


aa

Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,757 µs