En Sıcak Konular

Şehit pilotlar son yolculuklarına uğurlandı

25 Şubat 2015 18:20 tsi
Malatya'nın Akçadağ ilçesinde iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan pilotlardan Özkaya ve Özbahçeci son yolculuklarına uğurlandı.

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer ile Hava Pilot üsteğmenler Osman Onur Özkaya, Zeynel Özgür Özbahçeci ve Yasin Atalay için Malatya Havalimanında tören düzenlendi.
 
Törenin ardından şehit Sezer'in cenazesinin Eskişehir'e, Özbahçeci'nin naaşının Konya'ya, Atalay'ın cenazesinin İstanbul'a ve Özkaya'nın naaşının İzmir'e gönderildi.
 
Şehitler toprağa verildi
 
Malatya'da 2 askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya'nın cenazesi, İzmir'de toprağa verildi.
 
Özkaya'nın Beşikçioğlu Camisi'ndeki cenaze törenine, yakınlarının yanı sıra Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve askeri erkan katıldı.
 
Baba Cengiz ve anne Aynur Özkaya,  şehit pilotun eşi Miraç Özkaya ve 10 aylık çocuğu Doruk ile yakınları,şehit pilotun tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.
 
Özkaya'nın cenazesi, kılınan namazın ardından askeri törenle top arabasına konularak tören mangası eşliğinde bir süre taşındıktan sonra Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.
 
Hava Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci de memleketi Konya'nın Ereğli ilçesinde gözyaşları arasında defnedildi.
 
Uçakla Konya'ya getirilen şehit Üsteğmen Özbahçeci'nin cenazesi, buradan da askeri helikopterle memleketi Ereğli'ye götürüldü. Helikopter, Ereğli Devlet Hastanesi bahçesindeki piste indiği sırada şehidin eşi Meltem Özbahçeci, annesi Kadriye Atalay ile yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin eşi ile annesini, yakınları sakinleştirmeye çalıştı.
 
Meltem Özbahçeci, kızı Zeynep İnci için "babasıyla aynı kaderi paylaştı" diyerek uzun süre ağladı. Şehidin cenazesi daha sonra törenin yapılacağı Ulu Camii'ne getirildi.
 
Burada şehidin eşi ve annesi bir süre tabuta sarılıp öptü. Şehidin eniştesi Duran Fidancı, ağlayarak "Bir şey olursa paraşütle atlar, kurtulurum diyordun. Atlayamadın mı yavrum?" diyerek ağladı.
 
Kılınan cenaze namazının ardından Özbahçeci'nin cenazesi, şehitlik mezarlığında toprağa verildi. Şehidin tabutuna sarılan Türk bayrağı ve şehidin fotoğrafı, eşine teslim edildi. Şehidin eşi Meltem Özbahçeci, Türk bayrağı ve fotoğrafı öperek bağrına bastı.
 
Cenaze törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, şehit yakınlarını teselli etti. Elvan ardından şehidin babaannesinin evine giderek taziyelerini iletti.
 
Elvan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şehit Hava Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci'ye Allah'tan rahmet diledi.
 
Şehit yakınlarına ve Türk halkına sabırlar dileyen Elvan, "Ülkemizin korunmasında elbette herkesin görevleri var ama bu kardeşimiz bizim de hemşehrimiz. Üsteğmenimiz bu kaza neticesinde şehit oldu. Allah onlardan razı olsun. Bizler için son derece üzüntü verici bir olay. Allah hepimize sabırlar versin. Şehidimize de Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.
 
Cenaze törenine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın yanı sıra Konya Valisi Muammer Erol, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Aydemir Taşcı, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Muhittin Fatih Sert, AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

aa
 

Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,194 µs