En Sıcak Konular

İsrail uçaklarının sıırı çözülüyor

17 Eylül 2007 11:34 tsi
İsrail uçaklarının sıırı çözülüyor İngiliz Guardian gazetesi İsrail savaş uçaklarının 6 Eylül'de Suriye hava sahasına girmesiyle ilgili olarak, “Sızan haberler doğruysa bu son saldırı İsrail’in 1981 yılında Saddam Hüseyin’in nükleer reaktörlerini tahrip ettiği büyük hava

İngiliz Guardian gazetesi İsrail savaş uçaklarının 6 Eylül'de Suriye hava sahasına girmesiyle ilgili olarak, “Sızan haberler doğruysa bu son saldırı İsrail’in 1981 yılında Saddam Hüseyin’in nükleer reaktörlerini tahrip ettiği büyük hava saldırısının ardından en cüretkar olanı” diye yazdı.

Gazete Kudüs kaynaklı haberine göre, 8 İsrail F-15 uçağının 6 Eylül'de günün ilk saatlerinde Suriye hava sahasına girdiğini ve Fırat Nehri üzerindeki araştırma merkezini tamamen ortadan kaldırdığını belirtildi. İsrail istihbaratının, geçmişte Suriye'ye füze teknolojisi sağlayan Kuzey Kore'nin son aylarda Suriye'ye nükleer malzemeler sevketmeye başladığına inandığını kaydedilerek, İsrail'in bu konuda hiç konuşmadığını yazılıyor.

Haberde, yönetiminine bu olay ile ilgili olarak yorum yapmaktan kaçındığı yer alırken, Amerikan Savunma Bakanı Robert Gates'in, Kuzey Kore ve Suriye arasında eğer böylesi ilişki varsa bu konunun ciddi bir sorun yaratacağını belirttiği yazıyor. Suriye'nin Washington Büyükelçisi de, Amerikan Newsweek dergisine açıklama yaparak, İsrail uçaklarının Suriye'de Kuzey Kore ile işbirliği halinde yapılan nükleer tesisi vurduğuna yönelik Batı basınında çıkan haberleri yalanladı. Büyükelçi, “Suriye'de, Kuzey Kore işbirliğiyle geliştirilen herhangi bir nükleer tesis yok” dedi.

İsrail basınında ise, konuyla ilgili yabancı kaynaklardan gelen haberler devam ederken, Ordu Radyosu'nda söyleşiye katılan Haaretz gazetesi yazarlarından Akiva Eldar, medyaya bu konuda gayriresmi çok çeşitli bilgiler aktığını, yayın yasağı nedeniyle bunları yayımlamadıklarını söyledi.

İsrail basını ayrıca, İngiliz Observer gazetesinin iddiasına yer verildi. Suriye hava sahasında 8 kadar İsrail F-15 ve F-16 uçağı uçtuğunun iddia edildiği haberde, uçakların ‘Maverick füzeleri’ ve ‘500 ib’ bombaları taşıdığı kaydedildi. Haberde, çok yüksekte seyreden savaş uçakları arasında bir de elektronik keşif uçağı bulunduğu yazıldı. Gazete, Suriye'ye yönelik ’baskının’, İran’ın nükleer tesisleri için yapılacak operasyonun ‘provası’ olduğunu da iddia etti.

İsrail konuyla ilgili sessziliğini korurken, Suriye önceki hafta İsrail uçaklarının hava sahasını ihlal ettiği yolundaki iddialarını Birleşmiş Milletler’e taşıyıp resmi olarak şikâyette bulunmuştu.

haber 10



Bu haber 300 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,961 µs