En Sıcak Konular

Kesenin ağzını açacaklar

25 Şubat 2015 12:13 tsi
Genel seçimler öncesi milletvekili aday adayları, "aday" statüsüne geçebilmek için yapacakları kampanyalar ile parti genel merkezlerinin ve kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışacak.

Haziran ayındaki genel seçimler öncesi milletvekili aday adaylığını açıklayanlar, "aday" statüsüne geçebilmek için yapacakları kampanyalar ile parti genel merkezlerinin ve kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışacak. İstanbul'dan aday olmak isteyen bir milletvekili aday adayının, yaklaşık 40 günlük reklam çalışması için en az 800 bin liralık bir bütçe ayırması gerektiği belirtildi.  
 
Siyasi partilerin 7 Nisan'da açıklayacağı milletvekili aday listesinde yer almak isteyen aday adayları, çeşitli faaliyetlerle rakiplerinin önüne geçmeye çalışacak. Adayın kendini partisine ve seçmene daha iyi ifade etmesini sağlamaya yönelik reklam kampanyaları da bu çalışmalar arasında önemli yer tutuyor.
 
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Reklam Grubu Meclis Üyesi Filiz Avcı Belet, AA muhabirine yaptığı açıklamada reklam kampanyası hazırlanmasında adayın kişiliği, siyasi birikimi, tanınırlığı, hedef kitlesi gibi farklı etkenlerin göz önünde bulundurulduğunu, bu nedenle de kampanyaların adaya özel planlandığını anlattı.
 
Kampanya kapsamında söylemlerin belirlenmesi, söylemin doğru aktarımı ve tanınırlığı artırmak için yürütülen açık hava organizasyonları, yazılı ve görsel basın çalışmaları, reklam panoları, el ilanları, promosyon ürünler, yüz yüze görüşmeler gibi çalışmaların başarısının adaylık yarışında önem taşıdığını vurgulayan Belet, aday adaylarının bunlar için reklam bütçesi ayırması gerektiğini kaydetti.
 
Bütçe illere göre değişiyor
 
Belet, reklam bütçesinin illerin nüfusuna göre farklılık gösterdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
 
" Aday adayının kendini tanıtması gereken seçmen sayısı bütçeyi etkiliyor. Dolayısıyla illerin nüfusuna göre, milletvekiliaday adaylarının ayırması gereken reklam bütçesi de değişiyor. Bu bütçelerin üst sınır yok. Ama profesyonel, doğru strateji belirlenerek yapılacak bir kampanya için bir alt sınır var. İstanbul için aday adayının harcayacağı minimum bütçe 800 bin lira, Ankara için 500 bin lira, İzmir için 200 bin lira."

aa


Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,272 µs