En Sıcak Konular

MİT'in başına bir gazeteci mi geliyor?

25 Şubat 2015 11:59 tsi
MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifasının ardından, kurumun başına bir gazetecinin gelebileceği iddia edildi. İşte o isim

Hakan Fidan'ın istifasının ardından MİT müsteşarlığına adı geçen isimlerin sayısı artıyor. Eski RTÜK Başkanı Zahit Akman ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da MİT müsteşarı olabileceği iddia edildi.

Hakan Fidan'ın istifasıyla boşalan koltuğa henüz bir isim atanmadı ancak kulislerde koltuk için geçen isimler her geçen gün artıyor. Rotahaber sitesinde yer alan habere göre MİT'in başına geçmesi ihtimali olan en sürpriz isim RTÜK eski Başkanı Zahid Akman. Akman'ın MİT Müsteşarı olabilmek için 20 gündür hızlandırılmış eğitim aldığı da iddia edildi.

İBRAHİM KALIN İDDİASI

Öte yandan MİT'in başına geçme ihtimali konuşulan bir diğer isim ise Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın.

Tayyip Erdoğan'ın dış politika danışmanlarından İbrahim Kalın'ı MİT Müsteşarlığına getireceği ileri sürülüyor. Ancak bu atama önündeki en büyük engelin Başbakan Davutoğlu ile İbrahim Kalın'ın arasının bozuk olması olduğu ileri sürülüyor.

Selami Altınok İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da MİT için konuşulan isimlerin arasında... Daha önce Aksaray Valisi olan ve 17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Vali Selami Altınok eğer MİT'in başına getirilirse ilk kez bir vali istihbaratın en tepesine geçmiş olacak.

İki isim daha var Kulislerde MİT Müsteşarı Fidan'ın boşalttığı koltuğa şu anda vekaleten bakan Müsteşar Yardımcısı İsmail Hakkı Musa'nın da o görevde tamamen kalabileceği konuşulurken Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da Hakan Fidan'ın yerine, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu'nun ismini gündeme getirdiği öne sürülüyor.

Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,712 µs