En Sıcak Konular

Almanya'daki terör örgütü NSU davası

24 Şubat 2015 15:55 tsi
Tanıkların dinlenmesi baş sanık Beate Zschaepe'nin rahatsızlığı sebebiyle ertelendi

Almanya’da 8’i Türk 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasının bugünkü duruşmasında tanıkların dinlenmesi baş sanık Beate Zschaepe’nin rahatsızlanması üzerine ertelendi.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde görülen duruşmada öğle arasının ardından mahkeme heyetinin başkanı Manfred Götzl, baş sanık Zschaepe'nin rahatsızlandığını, bu nedenle öğleden sonra Saksonya Eyaleti Anayasa Koruma Başkanı Gordian Meyer-Plath'in tanık olarak dinlenilmesinin ertelendiğini açıkladı.

Duruşmanın öğleden önceki kısmında Zwickau kentinde Zschaepe'nin komşusu olan bir kadın dinlendi. Tanık olarak dinlenen kadın, Zschaepe ve başka bir komşusu ile zaman zaman bir araya gelip eğlendiklerini belirterek, ilk başta Zschaepe'nin alkolü belli çerçevede tükettiğini ancak zamanla daha sert alkollü içkiler tüketmeye başladığını ve eve çok içkili gittiğini söyledi.

Almanya'da, 2000-2007 yıllarında 8’i Türk 10 kişiyi öldüren, bombalı saldırılar düzenleyen ve çok sayıda soygun yapan NSU terör örgütünün varlığı ve cinayetlerdeki rolü 2011 yılı sonunda ortaya çıkarılabilmişti.

NSU üyelerinden Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011 tarihinde bir banka soygununun ardından saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü. NSU terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan Beate Zschaepe ise NSU üyelerinin kullandığı hücre evini ateşe verdikten sonra polise teslim olmuştu.

NSU davası, 6 Mayıs 2013'te Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde başlamıştı. NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi olan Zschaepe, tutuklu olarak yargılandığı davada susma hakkını kullanıyor. Mahkemede, Zschaepe’nin yanı sıra örgüte yardım ve yataklıkla suçlanan dört sanık daha yargılanıyor.

AA



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,181 µs