En Sıcak Konular

Merkez'den faiz indirme kararı

24 Şubat 2015 14:11 tsi
Merkez'den faiz indirme kararı Merkez Bankası politika faiz oranını yüzde 7,75'ten yüzde 7,50'ye indirdi.

Emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin toplam 28 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında şüphelilerden Fethullah Gülen ve Emre Uslu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'', ''casusluk'' ve ''Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortandan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından, aralarında Fethullah Gülen ve eski polis Emre Uslu'nun da olduğu 80 şüpheliye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yurt dışında olduğu belirtilen Gülen ve Uslu hakkında yakalama kararı çıkarılması talep edildi.

Savcılık, bu taleple ilgili nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu. Talebi değerlendiren Nöbetçi İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği, Gülen ve Uslu hakkında yakalama kararı çıkardı.

Operasyonun geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, daha önce yürütülen ''sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü'' soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin 22 Temmuz'da yapılan operasyonda, aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de olduğu 11 emniyet görevlisi tutuklanmıştı.

Soruşturmayı genişleten savcılık, geçen hafta tespit edilen yeni deliller doğrultusunda, ''terör örgütü kurmak ve yönetmek', "kurulan örgüte üye olmak", "terör örgütünün faaliyeti kapsamında siyasal veya askeri casusluk", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs'' suçlarından 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı vermişti. Bu operasyonda 17 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Bu soruşturma kapsamında toplamda 28 kişi tutuklanmış oldu.

Fezlekeden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen emniyet fezlekesinde, Fethullah Gülen 1 numaralı şüpheli olarak bulunuyor. Eski polis Emre Uslu, Gültekin Avcı ve eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 79 kişiye de şüpheli olarak yer veriliyor. 28 tutuklunun yer aldığı fezlekede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile çok sayıda bakan, bürokrat ve akademisyenin de olduğu 101 kişi ''müşteki-mağdur'' olarak yer buluyor.

Fezlekede, devletin önemli kurumları hedef alınarak ajanlık yapıldığı iddiasıyla gerçekleştirilen ''sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü'' adlı soruşturmanın İsrail'in Ortadoğu politikasındaki çıkarları gözetilerek yapıldığı ve gelişen bu olayların İsrail'in çıkarlarıyla örtüştüğü kaydediliyor.

İlk yakalama kararı

Bu arada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ''Tahşiye grubu"na yönelik iddialara ilişkin 14 Aralık 2014'te gerçekleştirilen ve aralarında Samanyolu Medya Grup Başkanı Hidayet Karaca ile eski emniyet müdürlerinin de olduğu 4 kişinin tutuklandığı operasyon kapsamında, bu soruşturmanın da şüphelisi Fethullah Gülen hakkında yine yakalama kararı çıkarılmıştı.

AA



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,369 µs