En Sıcak Konular

Cameron'dan Türkiye talimatı

24 Şubat 2015 13:23 tsi
İngiltere Başbakanı Cameron, İngiliz gençlerin IŞİD'e katılmalarını önlenmek için şirketlere talimat verdi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiliz gençlerin IŞİD'e katılmalarının önlenmesi için, İngiltere'den Türkiye'ye uçan havayolu şirketlerine, Türkiye'ye gitmek için uçağa binen gençleri polise bildirmesi talimatı verildiğini açıkladı.

"TALİMAT VERDİM, BİZE BİLDİRECEKLER"

İngiliz Avam Kamarası'nda, IŞİD'e katılmak üzere İngiltere'den Türkiye'ye gelen üç İngiliz kızının durumunun ele alındığı tartışmalar sırasında söz alan Cameron, Türkiye'ye gitmek üzere uçağa binen bütün gençlerin havayolu şirketleri tarafından önceden polise bildirileceğini kaydetti.

ANKARA DA DÜN CEVAP VERDİ: BİZE BİLDİRİN

Ankara da üç İngiliz kızla ilgili çıkan haberler üzere Londra'yı suçlamıştı. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın dün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugünlerde de üç İngiliz kızının Suriye'ye gidip DAİŞ'e katılmak üzere Türkiye'den gittiği şeklinde haberler yer aldı. Biz yine aynı soruyu soruyoruz: Bunların terörist eylemlere katılma ihtimaliyle ilgili bilgi varsa bu durdurma eylemini sizin kendi kapılarınızda sınırınızda yapmanız gerekir. Bunu engelleyemiyorsanız, Türkiye ile bu bilgileri paylaşırsınız, Türkiye ile ortaklaşa bunun gereği yapılır" demişti.

İNGİLİZ POLİSİ'NDEN ARINÇ'A CEVAP

İngiltere polisi, Türkiye üzerinden geçerek IŞİD'e katıldığı iddia edilen 3 genç kızla ilgili Ankara'ya geç bilgi verdikleri iddiasının doğru olmadığını savundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün yaptığı açıklamada, genç kızlar Türkiye'ye giriş yaptıktan 3 gün sonra, yani 20 Şubat'ta Türk makamlarına konuyla ilgili bilgi verdiğini söylemişti.

Fakat Londra polisinden yapılan açıklamada, 18 Şubat'ta Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği ile temasa geçildiği savunuldu. Aileleri, Suriye'ye geçerek IŞİD'e katıldıkları öne sürülen Shamima Begum (15), Kadiza Sultana (16) ve Amira Abase'nin (15) geri dönmeleri için çağrıda bulunmuştu.

Haber7

Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,636 µs