En Sıcak Konular

Baykal'a 'paralel' şantajın arka planını ilk kez anlattı!

24 Şubat 2015 09:38 tsi
Baykal'a 'paralel' şantajın arka planını ilk kez anlattı! CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a yönelik 2010’da düzenlenen kaset komplosunun arka planı ilk kez ortaya çıktı.

A Haber'de deneyimli gazeteci Sevilay Yükselir moderatörlüğünde yayınlanan ‘Yüzde Yüz Siyaset’te CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a yönelik 2010’da düzenlenen kaset komplosunun arka planı ilk kez ortaya çıktı.

Emniyet Eski Müdürü Cevdet Saral, CHP Eski PM Üyesi Savcı Sayan, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Özlem Zengin ve GENAR Araştırma Müdürü Mustafa Şen'in katıldığı programda Sayan, kaset kumpasının ortaya çıkmasından bir hafta sonra yaşadığı ilginç olayı ilk kez TV ekranlarında paylaştı. İşte "Baykal sessizliğini bozacak mı?" sorusuna neden olan o açıklama:
 
"PARALEL' ÖRGÜT TEMSİLCİSİ YANIMA GELDİ…"

2010 Mayıs 6. Baykal'ın kaseti çıkmış. 2010'un 13 Mayıs'ı. Bizim parti meclisi üyesi Oya Araslı'nın annesinin cenazesi var. Baykal ile birlikte CHP'liler cenazeye katıldık. Bakın olaydan 7 gün sonra.. Kocatepe Camii'nin merdivenlerinden aşağı inerken 'Paralel' örgütün Ankara temsilcisi geldi, kartını bana verdi, benimle tanıştı. Yukarıda Allah var. İftira atıyorsam gençliğimden hayır görmeyeyim. "Bu kaset olayını hükümet yaptı, sizinle bir olup hükümetin anasını ağlatacağız" dedi. İsmini vermiyorum. Biz bu çatışmayı 2013'te öğrendik. Demek ki bu olay 'One Minute' ile başlamış.

"BAYKAL ŞANTAJI KİMİN YAPTIĞINI BİLİYOR"
 
Baykal'ın yerinde olsam çıkıp yumruğumu masaya vurup durumu anlatırım. Biraz eksik buluyorum bu yönden Baykal'ı. Baykal'a bir dosya verdiler, bunu hükümet yaptı diye inandırdılar. Son 6 aydır bu dosyanın sahte olduğu kanısına vardı. Böyle bir izlenim seziyorum. Bu dosyayı 'Paralel' örgütün Emniyet'in, MİT'in içindeki uzantıları verdi.
 
Sabah


Bu haber 876 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,718 µs