En Sıcak Konular

Türk Kızılayı Irak Türkmenlerini yalnız bırakmıyor

23 Şubat 2015 17:20 tsi
Türk Kızılayı, Irak'ın Kerkük kentinde Leylan Çadır Kampı'nda zor şartlarda kalan Türkmen sığınmacılara insani yardımda bulundu.

Kızılay ekibi, Kerkük'ün 20 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Leylan Kampı'na yerleştirilen 61 Musullu ve Telaferli Türkmen aileye çadır dağıttı. Ayrıca Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) gönderdiği 8 bin hasır, kamp sakinlerine teslim edildi. Kızılay ekibi bu yardımların yanı sıra kampta kalan 350 aileye Türkiye'den tırlarla getirilen yaklaşık 2,5 ton gıda maddesi ile battaniye, soba ve tüplü ocak dağıttı.

Kızılay Irak İnsani Yardım Sorumlusu Şafak Lostar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul'da son günlerde kaçışın arttığını, bu nedenle Leylan Çadır Kampı'nda barınan sığınmacı sayısının 369 aileye yükseldiğini söyledi. Kampa yeni gelen ailelerin barınabilmesi için gerekli yardım malzemelerini dağıttıklarını aktaran Lostar, sığınmacılara yönelik desteğin devam edeceğini kaydetti.

Yardımların dağıtımına katılan Irak Türkmen Cephesi (ITC) Milletvekili Aydın Maruf da Türkiye'nin her zaman Iraklı Türkmenlerin yanında olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin yardımları olmasaydı Türkmenler bugün daha kötü durumda olacaktı. Türkiye'den başka hiç kimse Türkmenlere yardım eli uzatmıyor" dedi.

ITC Telafer İl Başkanı Hazım Devlet ise Kerkük'e gelen sığınmacı sayısının sürekli arttığını belirterek, "Kerkük'te geçen hafta 357 sığınmacı aile vardı. Bugün ise bu sayı 392 aileye çıktı. Gelenlerin önemli bir kısmı Leylan Çadır Kampı'na yerleştiriliyor" ifadelerini kullandı. 

AA



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,337 µs