En Sıcak Konular

Davutoğlu'ndan iç güvenlik paketi izahı

23 Şubat 2015 13:11 tsi
Ak Parti Teşkilatları Eğitim Toplantısı'nda konuşan Başbakan Davutoğlu, Cumartesi'yi pazara bağlayan gecenin "Bir onur gecesi" olduğunu söyledi.

Ak Parti teşkilatları eğitim toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu Meclis'ten geçen İç Güvenlik paketi hakkındaki eleştirilere yanıt verdi. Muhalefetin öneri getirmediğini söyleyen Ahmet Davutoğlu paket hakkında şu bilgileri verdi;

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

- "6-7 Ekim olayları sırasında şehirlerimizi yakıp yıkan vandallara karşı gerekli çalışmaları yapma talimatı verdik. Bu yeni ortaya çıkmış bir paket değil. Özellikle doğu ve güneydoğuda yaşayan kardeşlerimiz nasıl bir şiddet ve terör ortamının egemen kılınması istendiğini gördünüz. Kimse Türkiye'yi güvenlik kaosu ortamına sürüklenmesine izin vermeyecektir. 15 Ekim'de bugün iç güvenlik paketinin içinde yer alan unsurları kamuoyu ile paylaştım. Gerek uyuşturucuya karşı mücadele, nüfusla ilgili çalışma, gerek jandarmanın içişleri bakanlığına, toplantı ve gösteri yürüyüşleri anlamında özgürlüklerin korunması ile ilgili brifing aldık ve daha o gün molotof kokteylinin kesinlikle yasaklanacağı, maske takarak yürüyüşün yasaklanacağı, gözaltı şartlarının yeniden dizayn edileceğini kamuoyu ile paylaştık. 21 Ekim'de TBMM'de bunu tekrar anlattım ve Kasım ayında kanun meclise sevkedildi. O günden beri sessiz kalanlar, biranda TBMM genel kurulunu tam birk şiddet ortamına çevirdiğini gördük. Hadi HDP'nin niye gocunduğunu anlıyoruz. Ama MHP ve CHP'nin her türlü tahrikle bu meclis ortamını tahrik ettiler"

"BİR TEKLİFİNİZ VARSA GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ"

Bu kanunu genel kurulda iki kez erteledik. Dedik ki 'eğer burada herhangi bir kanunda Avrupa Birliği standartlarına aykırı bir husus varsa her türlü maddeyi konuşmaya hazırız' dedik. Ama diyorsanız ki, seçim öncesinde 6-7 Ekim olaylarını yaşayalım diyorsanız, buna izin vermeyiz, her ne suretle olursa olsun bu kanun çıkacaktır. Ama bir teklifiniz varsa görüşmeye hazırız. Molotofu serbest bırakalım diyorsanız, molotof dünyanın her yerinde suçtur, daha geçen yıl İngiltere'de iki kadın 14 yıl ceza almıştır. Dolayısıyla bunları bu husustan hareket ederek molotof kokteyline serbestlik getirecek hiçbir şeyi kabul etmeyiz. Eğer gözaltı süresiyle ilgili çekinceleriniz varsa, Avrupa Birliği standartlarına bakalım. Şu anda Türkiye'de savcılık izniyle 24 saat izni var. Biz Avrupa'daki en asgari kısmı koyduk. Uyuşturucu ve bonzai ile ilgili cezaların arttırılmasıyla ilgili maddelere karşı çıkmak kimsenin haddi değildir. Muhalefet liderlerinin yapması gereken bize somut tekliflerle gelmesidir. TBMM'de muhalefet yapmak hakkınızdır, şiddet içermeden muhalefet hakkınızdır. Ama 'Biz bu kanunu çıkarmayız' derseniz, TBMM'nin vakarını çiğneyecek hiçbir tavra izin vermeyiz. Özellikle CHP Genel Başkanı'nın halkı sokağa çağırma çağrısına net tavır alacağız"

İKTİDARA GELİP KENDİ İSTEDİKLERİ KANUNU ÇIKARABİLİRLER

Seçimlere giderken Ak Partili yöneticilerin dikkatli olmasını isteyen Davutoğlu, seçim güvenliği konusunda gerekli tedbirlerin alınacağını belirterek, sokakların tekrar 6-7 Ekim'deki duruma getirilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

Muhalefetin herhangi makul bir teklifle geldiğinde görüşebileceklerini belirten Davutoğlu, "Seçim var, halktan oy alarak iktidara gelip kendi istedikleri gibi bir kanun çıkarabilirler. Türkiye bir hukuk devletidir. O yüzden muhalefet liderlerinin aklıselime gelmesini istiyoruz" diye konuştu.

SEÇİM ARGÜMANLARI

Çevre bölgelerdeki ateş çemberi bugün Türkiye'yi bir krize sokmamışsa bunun en önemli garantörünün Ak Parti iktidarı olduğunu belirten Davutoğlu, "Birbiriyle son derece çelişki içinde olan HDP ile MHP aynı çizgiye gelmeliyse bunu sorgulamalıyız. Jitem'den şikayet eden HDP'nin jandarmamızın demokratik bir disiplin içinde yeniden yapılandırılmasına niye karşı çıktıklarını sorunuz. Bunları seçimlerde soracağız, mitinglerde soracağız, halkımıza anlatacağız"

Ak Parti teşkilatına tavsiyelerde bulunan Davutoğlu, insanlarla olumlu iletişim kurulmasını istedi. Toplantılarda bütün vatandaşlara ulaşmaya çalışacaklarını anlatan Davutoğlu, Türkiye'nin vizyonunu tatlı bir dille anlatmalarını tavsiye etti. Yeni Türkiye'nin özgürlükler Türkiye'si olduğunu belirten Davutoğlu, "Hem çevre bölgelerde hem gönül coğrafyasında adaleti ikame eden bir Türkiyedir. Biz 7 Haziran seçimlerini kritik bir seçim olarak görüyoruz" dedi.

Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,135 µs