En Sıcak Konular

Gong kadın erkek eşitliği için çalacak

23 Şubat 2015 12:34 tsi
Borsa İstanbul'da, kadın erkek eşitliği ile kadınların ekonomik hayatta güçlenmesi konularında farkındalık yaratmak amacıyla 6 Mart 2015'de gong töreni düzenlenecek.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women), UN Global Compact ve Sürdürülebilir Borsalar Girişimi (Sustainable Stock Exchanges Initiative-SSE) toplumsal cinsiyet eşitliği bilincinin artırılmasına ve kadınların ekonomik alanda güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi, mart ayının ilk haftası boyunca dünya çapındaki borsaların açılış veya kapanış gong törenlerinde "Eşitlik için Borsa Zilinin Çalınması" adı altında etkinlikler düzenleyecek.
 
Bu kapsamda Borsa İstanbul gibi, Bombay, Mısır, Nasdaq, Nijerya, Santiago, Stokholm ve Varşova borsaları da gong törenlerine ev sahipliği yapacak. Etkinlikler, 1995 yılında 189 ülke tarafından onaylanan ve toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlenmesi için bir yol haritası belirleyen Pekin Deklarasyonu ve Eylem Platformu'nun 20'nci yıl dönümü çerçevesinde gerçekleştirilecek.
 
SSE kurucu üyesi Borsa İstanbul da bu kapsamda Türk iş dünyasının ve sermaye piyasalarının diğer aktörlerinin konuya dikkatini çekmek amacıyla düzenlenecek gong törenine ev sahipliği yapacak. Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi, UN Global Compact ve SSE iş birliğiyle ve Borsa İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenecek gong töreni 6 Mart 2015'de, piyasaların açılış saati olan 09.15'te Borsa İstanbul Fuayesi'nde gerçekleştirilecek.
 
Törene, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun da katılımı bekleniyor.
 
Törende ayrıca Borsa İstanbul Genel Müdür Vekili Hüseyin Zafer, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Ingibjörg Gísladóttir, UN Global Compact Yönetim Kurulu Üyesi Güler Sabancı ve Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve UN Global Compact Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Argüden birer konuşma yapacak.

aa


Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,516 µs