En Sıcak Konular

Her koltuk için 11 aday adayı

22 Şubat 2015 12:32 tsi
Ak Parti’de önceki gün sona eren milletvekili aday adaylığı başvurularının ardından gözler şimdi kimlerin aday olacağına çevrildi.

Cemaatin güçlü olduğu iddia edilen Erzurum’da Ak Parti, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanı sıra Şeyh Sait’in torunu Abdurrahim Fırat da adaylık başvurusu yaptı

Ak Parti’de önceki gün sona eren milletvekili aday adaylığı başvurularının ardından gözler şimdi kimlerin aday olacağına çevrildi. 6 bini aşan başvuru yapılan Ak Parti’de 550 milletvekilliği için her koltuğa 11 kişi aday adayı olmuş oldu.
 
Başvuru yapan isimler arasında Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanları Aydın Ünal ve Mücahit Arslan, Kayseri Büyükşehir belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Mavi Marmara gemisinde İsrailli askerler tarafından öldürülen Furkan Doğan’ın babası Yard. Doç. Dr. Ahmet Doğan, Tıp Fakültesi öğrencisi iken başörtüsü nedeniyle 1998’de okuldan atılan AİHM’de dava açan Leyla Şahin, merhum BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun yeğeni Mustafa Afşin Yazıcıoğlu, Tanju Çolak, Hamza Yerlikaya, Merve Kavakçı’nın kardeşi Ravza Kavakçı ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanları Ali Sarıkaya, Taha Özhan, Ertan Aydın, Vedat Bilgin, Emine Nur Günay ile Davutoğlu’nun doktoru Prof. Dr. Celil Göçer de bulunuyor.    
 
Şeyh Sait’in torunu 
 

Cemaatin güçlü olduğu iddia edilen Erzurum’da Ak Parti, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanı sıra dikkati çeken bir isimle daha seçime girmeye hazırlanıyor. Şeyh Sait’in torunu Abdurrahim Fırat da önceki gün Erzurum İl Başkanlığı’ndan başvurusunu yaptı.
 
Memur Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, gazeteciler Mahmut Övür, Muhsin Kızılkaya, Yusuf Armağan, Markar Eseyan, Bolu’da pazar tezgahında sebze-meyve satan Adalet Karadayı, sağlık alanında yaptığı çalışmalarla Erdoğan’ın konuşmalarında övdüğü muş Genç Birikim Derneği Başkanı Salih Yüce, “Askeri Casusluk” soruşturmasının en önemli isimlerinden Narin Korkmaz’ın babası Atilla Korkmaz da Ak Parti’den aday adayı oldu.  
 
Rektörler aday 
 
Erdoğan ve ailesinin bir dönem doktorluğunu yapan eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, eski Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Rüştü karaman, eski Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga, eski Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Nihat İnanç, eski Harran Üniversitesi Rektörü Halil İbrahim Mutlu, eski Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, eski Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Eski Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal da partiye başvurularını yaptı. YÖK Üyeleri Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Dr. Emin Zararsız da aday adayı olan isimlerden.  
 
Tatlıses de aday
 
Sanatçı İbrahim Tatlıses’in Ak Parti’den Şanlıurfa milletvekili aday adayı olduğunu öğrenildi. Eski CHP MYK üyesi ve Deniz Baykal’ın “sağ kolu” Savcı Sayan da aday adaylığı başvurusunu yaptı.
 
Eski CHP’li Sinan Yerlikaya ile ile merhum Başbakan Bülent Ecevit’in korumalığını yapan Recai Birgün de aday adayı oldu.  Toplamda 750 kadın Ak Parti’den aday olabilmek için başvuru yaptı.

Vatan
 

Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,604 µs