En Sıcak Konular

Amerika'yı sarsan itiraf

17 Eylül 2007 09:19 tsi
Amerika'yı sarsan itiraf ABD'nin eski Merkez Bankası Başkanı Alan Greenspan'in kitabı Beyaz Saray'ı sarstı.

ABD'nin eski Merkez Bankası Başkanı Alan Greenspan'in yarın piyasaya çıkacak kitabında, Irak savaşının asıl nedeninin petrol olduğunu açıklaması Washington'u sarstı.

Amerikan Merkez Bankası başkanlık görevini 18 yıl başarıyla sürdüren ve 4 Amerikan başkanı eskiten Cumhuriyetçi Greenspan, uzun süredir beklenen ve anılarını kaleme aldığı, “Türbülans Çağı: Yeni Bir Dünyada Maceralar” adlı kitabında, Başkan George W. Bush'un ekonomik politikalarını da acımasızca eleştiriyor.

Kitabında, 2003'teki Irak işgalinin asıl amacının Ortadoğu'daki petrol kaynaklarını güvenceye almak olduğunu söyleyen ve “Herkesin bildiği bu siyasetin rahatsız edici durumdan üzüntü duyuyordum: Irak savaşı büyük ölçüde petrol içindi” diyen 81 yaşındaki Greenspan, Saddam Hüseyin'in Ortadoğu'daki petrol üreticilerinin güvenliği için bir tehdit olarak algılandığına inandığını belirtti.

İngiltere ve Amerika, Irak savaşının petrolle ilgisi olmadığı konusunda ısrarlı açıklamalar yapmış, Başkan Bush, amaçlarının Irak'ı kitle imha silahlarından arındırmak ve Saddam Hüseyin'in terörizme desteğini ortadan kaldırmak olduğunu söylemişti.

Kitabında, Başkan George W.Bush'u, bütçe harcamalarında sorumsuz davranmakla eleştiren Greenspan, ABD bütçesinin rekor düzeylerde açık vermesinin sorumlusu olarak da Başkan Bush'u gösteriyor.
Greenspan, Bush dönemindeki en büyük hayal kırıklığının, Bush'un harcamaları kontrol etmede istekli davranmaması olduğunu belirtiyor.

Bush'un göreve geldiği 2001 yılından bu yana bütçe açığı vermeye başlayan ABD Bütçesi, 2004 yılında 413 milyar dolarlık rekor düzeyde açık vermişti.

İnternet haber



Bu haber 325 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,965 µs