En Sıcak Konular

Bomba yüklü araç olayında 7 gözaltı

17 Eylül 2007 08:41 tsi
Ankara'daki Kurtuluş Otoparkı'na 11 Eylül'de bırakılan bomba yüklü minibüsle ilgili soruşturmada çember daralıyor.

Tüm izler terör örgütü PKK'yı gösteriyor. Olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Van'da gerçekleştirilen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların evlerinde silah ve mühimmat ele geçirildi.

Bu arada araçtaki cep telefonu sim kartlarından birinin PKK ile ilişkili bir kişi üzerine kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Adres ise Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi olarak tespit edildi. Otoparkta ele geçirilen malzemeler ile 5 Mayıs 2006'da Şırnak'ın Uludere ilçesinde PKK'ya karşı yapılan operasyonlar sonucu ele geçirilen malzemeler örtüşüyor. Savcılık, sim kart sahibinin gözaltına alınması için Şırnak Jandarması'na yazı yazdı. Söz konusu kişinin arşivde kaydı bulunduğu belirtildi.


Bombadaki sim kart Beytüşşebap'tan

Polis, bomba yüklü araçla ilgili soruşturma kapsamında düzenekte kullanılan cep telefonları ve bunlara ait sim kartlar üzerinde detaylı bir çalışma yürütüyor. Düzenekte kullanılan üç cep telefonunun da aynı marka (Nokia-3310) olduğu öğrenildi. Sim kartların hepsi kontörlü. Kartlardan birinin yeni numara olduğu, diğerlerinin ise 1,5-2 yıldır kullanıldığı saptandı. Polis, sim kartta kilit bilgilere de ulaştı. Kartın Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı bir köyde yaşayan PKK ile ilişkili biri üzerine kayıtlı olduğu tespit edildi. Bu sim kart ile terör örgütü PKK'nın Kandil Dağı'ndaki elebaşısı Murat Karayılan'ın yardımcısı Halk Savunma Güçleri sorumlusu Dr. Fehman Hüseyin ile de çok sayıda görüşme yapıldığı anlaşıldı. Hüseyin'in uydu telefonu ile yapılan görüşmelerin Güneydoğu kırsalından gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Otoparkta ele geçirilen bomba ve düzeneğin 5 Mayıs 2006'da Şırnak'ın Uludere ilçesinde PKK'ya karşı yapılan operasyonlarda ele geçirilen malzemelerle örtüşmesi, soruşturmanın Şırnak'a kaymasına sebep oldu. Cumhuriyet savcılığı, Şırnak Beytüşşebap Jandarma Komutanlığı'na yazdığı yazıda sim kart sahibi kişinin gözaltına alınarak Ankara'ya getirilmesi talimatını verdi. Sim kart sahibinin olayda kilit isim olduğu öne sürülüyor. Söz konusu kişinin terör örgütü PKK ile ilişkili olduğunu ve arşivlerde kaydı bulunduğunu ifade eden bir yetkili, bu kişinin önem-li bilgiler vereceğine dikkat çekiyor.

Bulunan izler PKK'yı gösteriyor

Polisin şu ana kadar bulduğu veriler, bomba yüklü minibüsün arkasında terör örgütü PKK'nın olduğunu gösteriyor. Düzenekte ele geçirilen 63 metre fitilin teröristlerin 2003'ten bu yana kullandığı fitil olduğu öğrenildi. Terör örgütünün bomba düzeneklerinde kullandığı cep telefonu da otoparkta ele geçirilen telefonlar gibi Nokia 3310. Düzeneğin hazırlanma biçimi, bunların anahtar sistemi olarak kullanılmaları, Shfer marka elektrikli kapsüller, mavi renkli karteks patlayıcı ve küçük tüplerin kullanılıyor olması; 3 Mayıs 2005'te Mersin'de, 5 Mayıs 2006'da Şırnak-Uludere ilçesinde PKK'ya karşı yapılan operasyonlar sonucu ele geçirilen malzemelerle örtüşüyor. Cep telefonları ve bu cep telefonlarında kullanılan sim kartlar da yine terör örgütünü işaret ediyor.

Bombadaki tüm izlerin terör örgütü PKK'yı göstermesine güvenlik birimleri temkinli yaklaşıyor. Üst düzey yetkililere göre PKK yakalanma ihtimalini hesaba katmadı. Bombayı patlatıp izleri silecekti.

Bomba yüklü minibüs tahkikatında 7 gözaltı

Ankara Kurtuluş'ta çok katlı bir otoparkta ele geçirilen bomba yüklü araç soruşturmasında Van'ın Başkale ilçesinde 7 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Kurtuluş Otoparkı'nda 11 Eylül'de bomba yüklü minibüs ele geçirilmesiyle ilgili soruşturma kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda, Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Özel Harekat ve Jandarma Komutanlığı ekiplerinin işbirliğiyle Van'ın Başkale ilçesinde ve bazı köylerinde operasyon düzenlendi. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda bol miktarda silah ve mühimmat ele geçirildi. Başkale Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan şahısların Van Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorgularının yapılacağı belirtilirken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteği doğrultusunda Ankara'ya gönderilebilecekleri veya Van'da mahkemeye çıkarılacakları ifade edildi. 11 Eylül 2007'de Ankara'nın Kurtuluş semtindeki çok katlı otoparkta 600 kilo patlayıcı yüklü bir minibüs ele geçirilmişti. Emniyet güçlerinin, patlamadan ele geçirilen bombalarla ilgili örgüt bağlantılarına yönelik araştırması devam ediyor.
 
zaman



Bu haber 355 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,228 µs