En Sıcak Konular

Çiller geri dönüşü hakkında ilk kez konuştu!

16 Eylül 2007 22:04 tsi
Çiller geri dönüşü hakkında ilk kez konuştu! Eski Başbakan ve Doğru Yol Partisi'nin eski Genel Başkanı Tansu Çiller, partideki yeni oluşumlar ve kendisine teklif edilen 'Partinin lideri ol' çağrıları hakkında ilk kez konuştu. İşte Çiller'in ağzından liderlik açıklamaları...

Doğru Yol Partisi'nin (DYP) eski lideri Tansu Çiller, partideki yeni oluşamlara destek verebileceğini ancak aktif olarak siyasette yer almayacağını söyledi. Siyaseti bırakmasının mümkün olmadığını belirten Çiller, "Türkiye ile ilgili bütün sorunlar son derece üzerinde durduğum, günlük yaşadığım olaylar oluyor ama aktif siyaset içerisinde değil" dedi.

Bayraktar Holding Onursal Başkanı Hüseyin Bayraktar tarafından İzzet Abad Kasrı'nda, "Akıntı Burnunda Akıp Geçen Zaman" isimli tanıtım gecesi ve iftar yemeğine katılan eski başbakanlardan Tansu Çiller, uzun süren suskunluğunu bozarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Celal Adan, Hayri Kozakçıoğlu, Erdoğan Demirören ve Emel Sayın gibi ünlü isimlerin de katıldığı iftar yemeğinde konuşan Çiller, DYP'deki yeni oluşumlara destek vereceğini ancak bu oluşumlarda aktif olarak yer almayacağını söyledi.

Partinin başına yeniden geçip geçmeyeceği yönündeki soruya, "Ben o konuda daha önce beyan verdim. Verdiğim beyanatımın da tamamen arkasındayım. Şu anki aşamada da değişen bir şey yok" diye yanıt veren Çiller, "Aktif siyaset günlerini özlüyor musunuz?" sorusunu ise, "İnsan siyasetin dışında hiçbir zaman olmuyor. Siyasetin tek girişi var, çıkışı pek fazla yok. Bunun anlamı şu; Türkiye ile ilgili bütün sorunlar son derece üzerinde durduğum, günlük yaşadığım olaylar oluyor ama aktif siyaset içerisinde değil" şeklinde yanıtladı.

DYP'nin yeni lideri konusu hakkında da konuşan Çiller, teşkilatı iyi bilen birinin taban hareketini başlatması gerektiğini söyledi. Çiller, "İlk etapta, teşkilatları çok iyi bilen, teşkilatların içinden gelmiş bir arkadaşın çok sağlam bir yenilemeye gitmesidir. Bir taban hareketini başlatmasıdır. Umuyorum, inşallah böyle bir sonuç alınır. Türkiye için de doğru olan budur" dedi.

Haber7'de verilen bilgiye göre, böyle bir harekete destek verebileceğini ancak aktif olarak içinde yer almayacağını yineleyen Çiller, her liderin kendi kendini tescil etmesi gerektiğini savundu.

Çiller, "Tabii destek veririm. Aktif olarak destek vermek çok doğru bir olay değildir. Her lider kendi liderliğini kendi tescil eder. Ama doğrunun bu olduğunu, doğru yolun bu olduğunu görüyorum. Mümkün olduğu sürece de, etrafıma bunu iletmeye, kendi fikrim olarak bunu yansıtmaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Çiller, gazecilerin sorduğu diğer soruları ise yanıtsız bırakarak davetlilerin arasına karıştı.



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,886 µs