En Sıcak Konular

Zeybekçi'den Pakistan açıklaması

17 Şubat 2015 16:09 tsi
"Ülkelerin birbiriyle rekabet etmesi normaldir, bu doğaldır ama biz, Pakistan'la rekabet eden bir ülke olarak görünmek istemiyoruz"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Ülkelerin birbiriyle rekabet etmesi normaldir, bu doğaldır ama biz, Pakistan'la rekabet eden bir ülke olarak görünmek istemiyoruz. Biz Pakistan'la kol kola, omuz omuza geleceğe birlikte gitmek istiyoruz" dedi.

Zeybekci, İslamabad'da düzenlenen Türkiye-Pakistan İş Forumu'nda, Türkiye'nin son 12 yılda çok büyük bir değişim gösterdiğini, ekonomik anlamda devrim yaptığını ifade etti.

Türkiye'nin bu gelişim sürecinde enerji alanında da önemli başarılara imza attığını belirten Zeybekci, ülkenin önümüzdeki 10 yılda enerji üretimi ve tüketimini iki katına çıkarmak zorunda olduğunu söyledi.

Bakan Zeybekci, Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerini de dile getirerek, "Türkiye şu anda müteahhitlik sektöründe dünyada Çin'den sonra ikinci sırada. Türkiye, 2013 yılında yaklaşık 33 milyar dolarlık, 2014 yılında etrafındaki tüm krizlere rağmen 22,5 milyar dolarlık kontrat aldı. Türkiye, 2023 yılında yıllık 100 milyar dolarlık kontrat hedefliyor" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı eylem programlarıyla Türkiye'nin artık başka bir boyuta geçtiğini vurgulayan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Edilgen bir ekonomiden etken bir ekonomiye geçiyor. Başkalarının şartlarını belirlediği bir ortamdan, artık şartlarını belirlediği bir ekonomik ortama geçiyor. Ancak böyle yaparsak, 2023 hedeflerine ulaşabiliriz diye düşünüyoruz. Türkiye olarak 2023 hedeflerine doğru yürürken, bunu sadece Türkiye'nin imkanlarıyla yapamayacağımızı biliyoruz. Onun için dostlarımıza, kardeşlerimize ihtiyacımız olduğunu söylemek istiyorum. Biz bu uzun yolda dostlarımız ve kardeşlerimizle birlikte yürümek istiyoruz. Ülkelerin birbiriyle rekabet etmesi normaldir, bu doğaldır ama biz, Pakistan'la rekabet eden bir ülke olarak görünmek istemiyoruz. Böyle bir anlayışla Pakistan'a yaklaşmak istemiyoruz. Biz Pakistan'la kol kola, omuz omuza geleceğe birlikte gitmek istiyoruz."

"Dünyada, 'En kapsamlı, en derin serbest ticaret anlaşması yapması gereken iki ülke hangisidir?' diye sorarsanız, bunlar Türkiye ve Pakistan'dır" diyen Zeybekci, bu anlaşmayı en kısa sürede hayata geçirmek için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade etti.

Zeybekci, Türkiye ile Pakistan şirketlerinin, üçüncü ülkelerde de birlikte iş yapması gerektiğini söyledi.

AA



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    19,382 µs