En Sıcak Konular

‘Kalpsiz Condi’ nasıl etekli demir leydi oldu

16 Eylül 2007 17:06 tsi
‘Kalpsiz Condi’ nasıl etekli demir leydi oldu  
Soğuk bir diplomat olarak tanınan Condoleezza Rice’ın değişiminin sırrı çözüldü.

George Bush Amerika’da seçimleri kazandıkta sonra Ulusal Güvenlik Danışmanlığı gibi kritik bir göreve, 6 yıldan beri Stanford Üniversitesi’nde siyaset dersi veren Condoleezza Rice’ı getirdiğinde herkes bu kararı şaşkınlıkla karşılamıştı. Rice, kabine üyelerinde bile soğuk kişiliğiyle tepki uyandırdı. Ancak Bush, onu hiçbir zaman yanından ayırmadı ve sonunda Colin Powell’ın yerine Dışişleri Bakanlığı’na getirdi. Ve Rice’da inanılmaz bir değişim gözlenmeye başladı. Forbes dergisi tarafından 2 yıl üst üste dünyanın en güçlü kadını seçildi. Giydiği kıyafetler olay olmaya başladı, hatta Bush’un ardından başkanlığa bile aday olabileceği konuşulmaya başlandı. İşte bu büyük değişimin perde arkası ABD’de piyasaya çıkan yeni bir kitapta ilk kez ortaya çıktı. “The Confedante” adlı kitapta Jim Wilkinson isimli Beyaz Saray imaj sorumlusunun Condi’yi nasıl değiştirdiği adım adım anlatılıyor:

Rice göreve gelir gelmez Wilkinson, Paris’teki bir konservatuvara gezi ayarladı. Burada Rice çocuklarla poz verdi, piyano çaldı. Böylece insancıl yanı ön plana çıktı.

Başkanlık sinyali

Wilkinson, Rice’in tüm toplantılara, dünya liderleriyle beraber, hatta onlardan bir adım önde ve mutlaka dramatik bir şekilde girmesini sağladı. Nasıl yürümesi gerektiğini öğretti.

Bir basın toplantısında Washinton Post gazetesi editörleriyle görüşerek “Başkanlığı düşünüyor musunuz” sorusunun sorulmasını sağladı. Rice’a da “Aman Tanrım...” diye muğlak bir yanıt verip gülmesini söyledi. O günden beri hâlâ Rice’ın Hillary Clinton’a rakip olabileceği konuşuluyor.

Mini etek Wilkinson’ın en etkili fikriydi. Dünya liderleriyle görüşmelerinde mutlaka dizin üzerinde etek giymesini sağladı. Böylece birinci sayfalardan hiç düşmedi.

Rice’ın en ünlü fotoğrafı (solda) topuklu çizmeleri, siyah eteği ve siyah montuyla Almanya’daki üste çekilen oldu. Kıyafet Rice ve Wilkinson tarafından seçildi. Gazetecilere “Ne var kıyafetimde” derken aslında ne yaptığını çok iyi biliyordu.

İslam ülkelerinde asla etek giymedi

Condoleezza Rice etek giyme prensibini sadece İslam ülkelerini ziyaretlerinde ya da bu liderlerin Amerika’yaptığı resmi ziyaretler sırasında deldi. Türkiye ziyaretinde ise Abdullah Gül ile yaptığı boğaza nazır görüşmede hemen hemen tüm gazetelerin birinci sayfasına giren bu pozu vermişti. 2006 yılında Irak’ta çekilen çelik yelekli fotoğrafıyla da ne kadar cesur olduğunu gösterdi. Amerika’nın Irak büyükelçisi Zalmay Halilzad’ın bile önüne geçerek Amerikan askerlerini selamlamasıyla savaş dönemi bakanı olduğunu herkese kanıtlıyordu.

vatan



Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,017 µs