En Sıcak Konular

Gül'ün gezisi sivil toplumu umutlandırdı

16 Eylül 2007 16:34 tsi
Gül'ün gezisi sivil toplumu umutlandırdı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Doğu ve Güneydoğu Anadolu gezisinin yankıları sürüyor. İlk kez bir cumhurbaşkanı ile yakın temas kuran bölge insanı, ziyareti "devletin toplumla kucaklaşması" olarak görüyor. Sivil toplum kuruluşları da bu görüşü paylaş

Esnafından sanayicisine, milletvekilinden belediye başkanına, sokaktaki vatandaşından sınırda nöbet tutan askerine kadar tüm bölge halkı, Cumhurbaşkanı'nın ziyaretinden memnun kaldı. İlk kez bir cumhurbaşkanı ile yakın temas kuran bölge insanı, ziyareti "devletin toplumla kucaklaşması" olarak görüyor. Sivil toplum kuruluşları da bu görüşü paylaşıyor.

Doğu ve Güneydoğu İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Şeyhmus Akbaş, Gül'ün halkın bire bir sorunlarını dinlemesinin toplumda olumlu bir hava estirdiğini vurguluyor. Güneydoğu Girişimci İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Abdulkadir Akboz, ziyaretin ileriye dönük umutlarını artırdığını söylüyor. Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu, geziden "bölgenin sorunlarını diyalogla çözme yolunun tercih edileceği" mesajını aldıklarını anlatıyor.

Diyarbakır Hanımlar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Necla Hattapoğlu ise gezinin devlet-millet kaynaşması açısından büyük önem taşıdığını ifade ediyor. Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Nart da, Gül'ün jestiyle bölgeye hakim olan tansiyonu düşürdüğü görüşünde. Cumhurbaşkanı'nın bölge insanını kucaklamasının önemli olduğunu vurgulayan Nart, "Bölgenin diyaloğa ihtiyacı var. Bu tür geziler gerginliği bitirir." diyor.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu, uzun zamandır bu sıcaklığın eksikliğini hissettiklerini kaydederken, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen, ziyaretin yatırıma dönüşmesi durumunda Güneydoğu'da birkaç yıl içinde hiçbir sorun kalmayacağını savunuyor. Gezinin bu yönüne dikkat çeken Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, "yeni dönemin başlangıcı" nitelendirmesinde bulunuyor. Görüşler özetle şöyle:

Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya: Ziyaret bölge için moral kaynağı oldu. Cumhurbaşkanı bizi heyecanlandırmış, bir o kadar da ümitlendirmiştir.

Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu: Bölgenin sorunlarını diyalog ve konuşarak çözme yolunun seçileceği mesajını aldık. Gezinin ardından toplumun her tabakasında iyimser bir havanın estiğini hissettik.

Diyarbakır Hanımlar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Bşk. Necla Hattapoğlu: Bu ziyaret bölge insanının devlete olan güvenini, sevgisini ve saygısını artıracak. Bölgenin devletle sıcak bir ilişkiye girmesini sağlayacak.

Doğu ve G.Doğu İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Şeyhmus Akbaş: Gül'ün bire bir halkın sorunlarını dinlemesi toplumda olumlu bir hava estirdi.

Güneydoğu Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Abdulkadir Akboz: Cumhurbaşkanı, bölgenin sorunlarının farkında olduğu için ilk ziyareti Doğu ve Güneydoğu'ya yaptı. Gezi, insanlara önemsendikleri hissini yaşattı.

Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Nart: Bölgede tansiyon düştü. Bölgenin diyaloğa ihtiyacı var. Bu tür geziler gerginliği bitirir.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu: Cumhurbaşkanı'mızın bölgemizle bu kadar yakından ilgilenmesi bizi mutlu etti. Uzun zamandır bu sıcaklığın eksikliğini hissediyorduk.

Van Ticaret Borsası Başkanı Feridun Irak: Çok önemli bir adım atıldı. Cumhurbaşkanı, bölge insanının yüreğine su serpti.

Hakkari İşadamları Derneği Başkanı Sadi Korkmaz: Gül'ün ziyareti, bölgeye yeni yatırımlar yapılması ve kardeşliğin daha çok pekiştirilmesi anlamına geliyor.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen: Ziyaretin ikinci gününde Milli Eğitim Bakanı'nın Hakkari'ye üniversite kurulacağı açıklaması geldi. Bu ziyaret, yatırıma dönüşürse Güneydoğu'da birkaç yıl içinde hiçbir sorun kalmayacaktır.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu: 'Yeni dönemin başlangıcı' olarak görüyoruz. Umut verici olmuştur. Devlet-halk kaynaşmasına mazhar olmuştur. Halkın sevgisi de bunu gösterdi.

Siirt İşadamları Derneği Başkanı Ramazan Kızılkan: Cumhurbaşkanı halktan biri olduğunu ispat etti. Halk da onu kendinden bildi. Demokrasinin özü budur. Bizden biri olarak gönüllerimizde taht kurdu.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Halil Balkan:

Mehmet Gökçe, Sıtkı Yıldız, Ahmet Bedir, Halis Tatlı, Mehmet Ersoy; Diyarbakır, Van, Siirt, Hakkari, Şırnak
 
 
zaman



Bu haber 382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,648 µs