En Sıcak Konular

Deah'ın hayalini Türk yönetmen gerçekleştirecek

15 Şubat 2015 11:51 tsi
ABD''de öldürülen Müslüman 3 gençten diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat'ın arkadaşı olan Türk yönetmen Kenan Demir, Barakat'ın hayalinin gerçekleşmesi için çalışacak.

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde öldürülen Müslüman 3 gençten diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat'ın arkadaşı olan Türk yönetmen Kenan Demir, Barakat'ın Türkiye'ye gelip, Suriyeli mülteci çocukların diş tedavisini yapma hayalinin gerçekleşmesi için çaba gösterecek.
 
Memleketi Tokat'ın Niksar ilçesine gelen yönetmen Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 Şubat'ta evlerinde uğradıkları silahlı saldırıda öldürülen Müslüman 3 gençten Deah Barakat'ın yakın arkadaşı olduğunu söyledi.
 
Deah'ın ailesiyle de zaman zaman görüştüğünü anlatan Demir, "Bu aileyi kendi ailem gibi görüyorum çünkü çok yakınız. Her gün beraberiz. Cuma namazlarını beraber kılıyoruz. Ramazan aylarında birlikte iftar yapıyoruz. Çok yakın bir dostum" dedi.
 
Demir, Deah'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "Aramızda bulunmaması çok üzücü bir durum. Bütün dünya ağlıyor ve ağlamaya devam edeceğiz. İnşallah bu kardeşimizin yeri cennet olur" ifadesini kullandı.
 
The University of North Carolina at Chapel Hill'de okuyan, aralarında Deah'ın da bulunduğu Suriyeli ve Amerikalı bir grup gencin "Türkiye'deki Suriyeliler gülümsesin" diye bir proje hazırladığını hatırlatan Demir, Deah ve arkadaşlarının Türkiye'ye gelip Suriyeli çocukların diş tedavisini yapmayı, onlara diş fırçası ve diş macunu dağıtmayı planladığını belirterek, "Bu yardımlar için de bir web sitesinde hedefi 20 bin dolar olarak koydukları projeye yer verdiler. Kurdukları hayali çok ufak görüyorlardı. 20 bin dolara bir hafta içinde ulaştılar. Baktılar ki bu hayata geçirmek istedikleri proje dünya için önemli bir proje" diye konuştu.
 
Demir, Deah'ın ölümünden önce bu proje çerçevesinde toplanan yardımın 193 bin dolara kadar çıktığını söyledi.
 
Öldürülen gençlerin adını yaşatmak ve Deah'ın hayalini gerçekleştirmek için vakıf kuracaklarını belirten Demir, şunları kaydetti:
 
"Bu vakfın kurucularından olmak bana mutluluk getirir. Deah'ın ailesiyle görüştüm. Deah'ın annesi, babası ayrıca Yusor Muhammed Ebu Salha ve Razan Muhammed'in ailesi Dr. Mohammad Yousif Ebu Salha ile görüştüm. 'Böyle bir vakıf kurarsak gerçekten bu çocukların anılarını yaşatıp bunları dünyada kalıcı Müslüman liderler olarak cennette yaşadıkları hayatı dünyada da sürdürmelerini sağlarız' dedim. Aileler bu önerime çok yakın baktı ve bu vakfın kurulması için ilk adımı attık. Allah'ın izniyle bu vakfı kurup bu çocukların kurduğu hayali yaşatıp bunları da dünyada kalıcı bir isim olarak sağlayacağız."
 
Hedef 1 milyon dolar yardım
 

Demir, "Refugee Smiles" adındaki proje kapsamında, Deah'ın öldürülmesinin ardından da 356 bin dolar toplandığını belirterek, "Babası Nami ve kız kardeşi Suzanne Barakat ile konuşup hedefimizin 1 milyon dolar olduğunu açıkladım. Şu an 1 milyon dolara doğru gidiyoruz. Belki 1 milyon dolar bile kurduğumuz hayal ortamında ufak kalabilir, onu da aşabiliriz. İnşallah 1 milyon dolar yardımı toparlayıp benim önerilerim üzerine, ölen 3 Müslüman, eğitimli, birisi doktor, birisi mühendis ve biri diş hekimi olan kardeşlerimizin adına vakıf kurulacak. Bu vakfın üstlendiği ilk proje de Deah'ın hayal kurduğu proje olacak" diye konuştu.
 
Amerika'da yaşayan Müslüman kardeşlerimize sahip çıkın
 
ABD Başkanı Barack Obama'ya seslenen Demir, "Siz politikacılar nasıl gelip 'bize sahip çıkın, yardımcı olun, kutularınıza oyu bizim için atın' diyorsanız, şimdi bir Müslüman genç olarak ben de size sesleniyorum; Amerika'da yaşayan Müslüman kardeşlerimize lütfen sahip çıkın, Filistin'de yaşayan Müslüman kardeşlerimize sahip çıkın, Suriye'de yaşayan Müslüman kardeşlerimize sahip çıkın. Artık Müslümanların öldürülmesini engelleyin ve kendi çıkarlarınız için Müslümanların öldürülmesine izin vermeyin. Türkiye olarak kesinlikle Müslümanlar öldürülmesine karşıyız, bütün insanların öldürülmesine karşıyız. Biz hiçbir zaman bir Hristiyanın ölmesini de görmek istemiyoruz" dedi.
 
ABD’nin Kuzey Carolina eyaletindeki Chapel Hill kasabasında 10 Şubat'ta 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed, başlarından silahla vurularak öldürülmüştü.

aa


Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,455 µs