En Sıcak Konular

10 Şubat okullar tatil mi? Yarın 20 ili kar vuracak

9 Şubat 2015 17:42 tsi
10 Şubat günü için Meteoroloji kar alarmı verdi. İstanbul , Ankara ve Bursa 'da yarın yoğun kar altında olacak peki valiliğin okulları tatil etme ihtimali var mı?

Meteoroloji 10 Şubat günü için 20 ilde kar yağışı alarmı verince okulların yarın tatil olma ihtimali gündeme geldi. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Kocaeli , Sakarya , Bilecik , Eskişehir , Kütahya Afyon , Uşak , Manisa , Bursa , Balıkesir ve Çanakkale ile Bolu , Düzce , Zonguldak , Bartın , Kastamonu , Karabük , Isparta ve Erzincan 'da yoğun kar yağışı bekleniyor. Son hava durumu raporu doğrultusunda bu illerde yarın yani 10 Şubat salı günü okulların tatil olma ihtimali bulunuyor. Kar tatili kararlarını İstanbul ve Bursa Valiliği başta olmak üzere illerin akşam ilerleyen saatlerde son durumu göre vermesi bekleniyor.

İSTANBUL VE ANKARA 'YI YARIN KAR VURACAK OKULLAR TATİL Mİ?
İstanbul ve Ankara için meteorolojiden gelen son hava durumu raporları yoğun kar yağışı veriyor. Ankara 'da kar yağışı bugünden itibaren etkili olmaya başladı. Ankara valiliği bugün için kar tatili kararı almadı ancak yarın yoğunluğunu artıracak olan yağışa göre okulların tatil olma ihtimali bulunuyor. İstanbul 'da ise kar yağışı 10 Şubat salı günü yoğun şekilde görülecek. Yarın İstanbul için kar alarmı verilmesiyle birlikte gözler Valiliğe döndü. Yarın yani 10 Şubat salı günü için okulların tatil olma ihtimali bulunuyor. Kar tatili için son karar akşam ilerleyen saatlerde verilecek.

KAR TATİLİ KARARI ALAN İLLER
Eğitim haftasının ikinci yarıyıla başladığı ilk günde 2 ilin valiliğinden kar tatili haberi geldi. Bugün Erzurum ve Kars 'ın bazı ilçelerin de okullar tatil edildi. Yarınki duruma göre okullar için alınan kar tatili kararının uzama ihtimali bulunuyor.

ERZURUM VALİLİĞİ TATİL KARARI
Erzurum'da yoğun kar yağışınedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, etkisini sürdüren kar yağışı dolayısıyla kent merkezinde eğitime bir gün ara verildiği verildiği bildirildi.

Açıklamada, dün aksam saatlerinde başlayan kar yağışının gün boyu devam etmesinin beklendiği ifade edilerek, şöyle denildi:

"Erzurum merkez Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerinde okul öncesi, ilköğretim okulları ve liseler 9 Şubat Pazartesi günü bir gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de bir gün süreyle idari izinli sayılacaktır."

AĞRI KAR KAR TATİLİ VERİLEN İLÇE

Eleşkirt ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Eleşkirt Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, yaptığı açıklamada, dün geceden etkisini gösteren kar yağışı ve hava şartlarının ulaşımı olumsuz etkilediğini bildirdi.

Yoğun kar yağışından dolayı köylerden ilçe merkezine gelen taşımalı eğitim 1 gün süre ile tatil edildiğini belirten Zadeleroğlu, ilçe merkezi ve köylerdeki eğitime devam edileceğini kaydetti.

SON HAVA DURUMU RAPORU : 20 İLDE KAR VAR

Türkiye, orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç merkezi ve yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisi altına girdi. Özellikle yarın 20 ilde yoğun kar yağışı etkili olmaya başlayacak. Meteorolojinin tahminlerine göre bugün Çanakkale, Balıkesir ve Bursa'da yağmur şeklinde başlayacak yağışlar, yoğun kar yağışı şeklinde devam edecek.

10 Şubat Salı günü kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışının İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Uşak, Manisa, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Isparta ve Erzincan çevrelerinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

İZMİR HAVA DURUMU 10 ŞUBATTA KAR GELİYOR
Meteoroloji son yayınladığı raporunda ise Ege Bölgesi genelinde etkili olacak kuvvetli sağanağın iç kesimlerde yoğun kar yağışı şeklinde görüleceğini bildirdi. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Ege Bölgesi bugünden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor.

Açıklamada bölge genelinde bugün öğle saatlerinde başlayacak sağanağın İzmir, Aydın ve Manisa'da etkili olacağı, Çanakkale, Balıkesir ve Manisa'nın kuzey ilçelerinde yoğun kar yağışı şeklinde görüleceği belirtildi.

10 Şubat Salı günü Manisa, Balıkesir ve Çanakkale'de etkisini arttırması beklenen kar yağışının İzmir'in doğu ilçelerinde de görülebileceğinin ifade edildiği açıklamada, "Çarşamba günü Kıyı Ege dışında bölge genelinde etkisini sürdürmesi beklenen kar yağışlarının Balıkesir genelinde, Çanakkale'nin doğu ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor" denildi.

Açıklamada bölge genelinde rüzgarın yıldız ve poyrazdan fırtına şeklinde eseceği vurgulanarak, vatandaşlar ve ilgililer, kuvvetli, çok kuvvetli, gök gürültülü sağanak, yer yer dolu yağışı, yoğun kar yağışı, fırtına ve tipinin sebep olabileceği, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, ağaçların ve direklerin devrilmesi gibi durumlara karşı uyarıldı.

İSTANBUL HAVA DURUMU KAR NE ZAMAN GELİYOR?
Meteoroloji 'nin İstanbul için yaptığı hava durumu tahminine göre bugün sulu kar yağışı başlayacak. Yoğun kar yağışı ise İstanbul 'da yarından itibaren etkili olmaya başlayacak. 11 Şubat çarşamba ve 12 Şubat Perşembe günü de devam edecek kar yağışı cuma günü etkisini yitirecek. Hava sıcaklığı İstanbul 'da daha da düşecek.


ANKARA HAVA DURUMU OKULLAR TATİL Mİ?
Kar yağışının başladığı Ankara için yapılan son hava durumu tahminleri yağışların Cuma gününe kadar devam edeceği yönünde. Ankara meteorolojinin uyarı verdiği iller arasında. Ankara Valiliği kar yağışına rağmen bugün için okullarda tatil kararı almadı. Yarın yani 10 Şubat salı günü okullar tatil olacak mı sorusunun yanıtı ise akşam yapılacak değerlendirme sonunda belli olacak.


ANTALYA HAVA DURUMU ŞİDDETLİ YAĞIŞ VAR
Yurdun bir kısmı kar yağışıyla boğuşurken Ege ve Akdeniz'de şiddetli yağış alarmı verildi. Antalya 'da bugün ve yarın devam edecek şiddetli yağış Çarşamba günü son kez etkili olacak.


İZMİR HAVA DURUMU YAĞIŞ ALARMI
İzmir için yapılan son hava durumu tahminlerinde de şiddetli yağış uyarısı yer aldı. Meteorolojinin tahminlerine göre özellikle bugün kentte yoğun yağışlar hüküm sürecek.


BOLU D 100 YOLU YOĞUN KAR YAĞIŞI
D-100 karayolunun Yeniçağa bölgesinde kar yağışı başladı. Dün öğleden sonra başlayan sağanak yerini gece kar yağışına bıraktı. Aralıklarla devam eden bölgede karayolları ekipleri tuzlama çalışmasını sürdürürken, trafik ekipleri sürücüleri kar yağışına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Sürücüleri kış lastikleri konusunda uyaran trafik ekipler, araçlarında kış lastiği olmayan sürücülerin yola çıkmaması konusunda uyarılarda bulunarak, "Sürücülerimiz araçlarında çekme halatı, takoz ve zincir bulundursun. Özellikle hatalı sollama, yakın takip, aşırı hız ve yakin takip yapmasınlar" dedi.

AĞRI - İRAN YOLU KAPANMAK ÜZERE

AĞRI 'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Eleşkirt Belediye'si ilçe merkezinde kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Taşlıçay ilçesinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 10 köy yolu ulaşıma kapanırken, Ağrı-İran karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Karayolları 123. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Ağrı-Erzurum ve Ağrı-İran karayolunda kar küreme çalışmalarını sürdürürken, il özel idaresi ekipleri de köy yolu açma çalışmalarına devam ediyor.

Kar yağışına hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler, araçlarını dinlenme tesislerine park ederek beklemeyi tercih etti.

Ekipler, ulaşımın sağlanması ve yolların temizlenmesi amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Bu haber 1,115 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,219 µs