En Sıcak Konular

Güvenlik Paketi 10 güne tamam

9 Şubat 2015 16:39 tsi
Güvenlik Paketi 10 güne tamam AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: "Yarın 132 maddelik İç Güvenlik Paketi'nin 5 bölüm halinde görüşülmesine ilişkin grup önerimiz olacak"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yarın 132 maddelik İç Güvenlik Paketi'nin 5 bölüm halinde görüşülmesine ilişkin grup önerileri olacağını söyledi.

Elitaş, AA muhabirinin Meclis'in, genel seçimlere kadar yapacağı yasal çalışmalar ve çalışma takvimine ilişkin sorularını yanıtladı.

Bugün siyasi parti grup başkanvekilleriyle konuştuklarını, haftalık program ile Şubat ayı programını değerlendirdiklerini belirterek, yarın partilerinin 132 maddelik İç Güvenlik Paketi'nin 5 bölüm halinde görüşülmesine ilişkin grup önerisi olacağını söyledi.

Bu tasarının bitimine kadar aralıksız çalışmayı planladıklarını ifade eden Elitaş, şöyle devam etti:

"Bu hafta Cuma günü dahil çalışıyoruz. Gelecek hafta 16 Şubat Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı hakkında verilmiş gensoruyu da görüşmeyi planlıyoruz herhangi bir değişiklik olmadığı takdirde. Şu anda hükümetle yaptığımız istişare sonucunda bizim grup başkanvekilleri olarak aldığımız... Ondan sonraki hafta 27 Şubat'a kadar Cumartesi, Pazar günleri de dahil olarak çalışmayı planlıyoruz. Eğer İç Güvenlik Paketi'nin daha erken bitecek olursa arkasından İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ya da  Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen 'torba' diye tanımladığımız teklif var. O teklif muhtemelen bu hafta komisyonda bitecek. Onun görüşülmesi sözkonusu."

- "Birinci hedefimiz İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı bitirmek"

Birinci hedeflerinin İç Güvenlik Paketi'ni bitirmek olduğunu vurgulayan Elitaş, "Şu anda elimizde bu 3 yasa var. Bir de aile paketi ve TBMM Genel Kurul gündemindeki milletvekillerinin statüsüyle ilgili bir kanun teklifi var. Eğer zaman kalırsa onu da çıkardıktan sonra herhalde TBMM çalışmalarına ara verir gibi geliyor" dedi.

Elitaş, Genel Kurul'un çalışma saatlerine ilişkin bir soru üzerine, İç Güvenlik Paketi'nin 5 bölüm halinde görüşüleceğini yineleyerek, şunları söyledi:

"Mümkün olsa biz her gün bir bölümü bitirip, kapatalım diye planlıyoruz. Her bölüm 30 madde. Belki 2 günde bir bölüm bitme imkanı mevcut. 10 gün süreli çalışmayla herhalde bu şeyi yaparız diye düşünüyoruz. İnsani bir ortam içerisinde çalışma saatlerimizin başlangıcı Salı günü 15.00, diğer günler 14.00 şeklinde devam edecek. Bu süreyi biz biraz daha insani bir şekilde götürmeyi planlıyoruz  gece saat 2, 3 civarında olabilir. Ertesi gün çalışmaya 14.00'de başlayacağımız için."


- "Biz de daha erken çıkarmanın yollarını bulacağız"

Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin "2 ayda çıkaramazlar" dediğinin belirtilmesi üzerine, "Muhalefet o şekilde yapacak. Biz de daha erken çıkarmanın yollarını bulacağız" diye konuştu.

"Genel Kurul'u kilitleyebilir mi?" sorusuna ise Elitaş, şu yanıtı verdi:

"Kendileri herhalde bir usul geliştirilecek, bulacaklardır fakat kilitleyebilmeleri zor. Demokratik usullerle ne istiyorlarsa yapsınlar ama antidemokratik bir noktaya doğru gidip, kavga gürültüyle yapmadıkları takdirde biz demokratik usullerle yaptıkları her türlü engele, direnişe saygı duyarız.

Verecekleri önerge belli. Temel yasa olduğu için her madde üzerinde 4 önerge verilebilir. Bu önergeler üzerinde konuşmalar yapılır, karar yeter sayısı isteyebilirler. Biz sakin bir şekilde bunu götürmeyi planlıyoruz. Amacımız o."

"Başka bir torba yasa tasarısı bekleniyordu" ifadesine Elitaş, "Bakanlıklar hazırlıyordu eğer günümüz kalırsa onu da yapabiliriz. TBMM'de çalışma muhtemelen 31 Mart tarihinde ancak biter diye düşünüyoruz" karşılığını verdi.

Elitaş, ayrıca yarın muhalefetin grup önerisi getirebileceğini söyledi.

AA



Bu haber 1,028 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,440 µs