En Sıcak Konular

Prof. Dr. Erol Göka görevinden istifa etti!

9 Şubat 2015 15:09 tsi
Çözüm sürecinde Akil İnsanlar heyetinde yer alarak aktif rol oynayan Prof. Dr. Erol Göka, AK Parti Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan Prof. Dr. Erol Göka, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi'ndeki görevinden milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

Psikiyatrinin bir çok alanında bilimsel çalışmalarda bulunan Erol Göka, milletvekili aday adayı olmasının en önemli nedenlerinin, Türkiye'deki vesayet sistemine karşı mücadele etmek ve demokrasiyi güçlendirerek siyasete itibar kazandırmak gerekliliği olduğunu söyledi.

Milletvekilliği aday adaylığı sürecini İnternethaber'e değerlendiren Prof. Dr. Erol Göka, siyasete bakış açısını şu sözlerle anlattı:

Türkiye'de yıllardır vesayet sistemini bize demokrasi diye sundular. Üstelik siyasetle uğraşanları da kötüleyerek sanki bir hastalıkmış gibi gösterdiler. Millet bu oyunu sandıkta bozdu. Fakat vesayetçi sistem bir türlü durmuyor. Demokrasi mücadelesinde bu çok önemli virajda vesayetçilerden yayılan tezviratı dağıtmak zorundayız.

erolgoka.jpgTürkiye'de siyasi sistemin değiştirilmesi, yeni anayasa ile demokrasinin daha da güçlendirilmesi, çözüm sürecinin ileriye götürülmesi için milletimizin önünde bir kapı açıldı. İşte bu süreçte biz de elimizi taşın altına koymaya, pratik siyaset yapmaya karar verdik.

Bu kararı vermekte, insana emeğinden gayrisinin olmadığını dedemin fikir işçiliğiyle, köylümün, ana ve babamın el emeğinin farklı olmadığını, düşüncelerin hayata geçirilerek taçlandırımasını gerektiğini yaşayarak öğrenmemin de çok büyük payı oldu.


EROL GÖKA KİMDİR

Denizli'de doğdu. Ortaöğrenimini “parasız yatılı” olarak Aydın’da tamamladı. 1983 yılında, "Tıp Doktoru", 1989 yılında “Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı” oldu. Askerliğini İzmir'de tamamladı. Askerlik görevinden sonra, 1992 yılında “Doçent" oldu. 1998 yılında, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği Şefi oldu. Psikiyatrinin birçok alanında yapılan bilimsel çalışmalarda bulundu. Daha sonra ilgisi, daha çok psikiyatrinin sosyal bilimlerle ve felsefe ile kesişim noktalarında yoğunlaşınca, insanın dinamik özelliklerine ve grup-varlığına olan ilgisi, yazarın psikodinamik yönelimli klinik uygulamalara ve grup psikoterapilerine yöneltmesine sebep oldu.

1991 yılında altı yıl süren bir eğitim faaliyetini tamamladı. Uberlingen Moreno Enstitüsü'nün onayladığı "Psikodrama Asistanı" belgesini alan yazar, "Psikodrama Terapisti" olmak için gerekli olan teorik ve uygulamaya dönük çalışmalar yaptı. "Türkiye Günlüğü" ve "Türkiye Klinikleri Psikiyatri" dergilerinin yayın; birçok tıp ve beşeri bilimler alanındaki derginin danışma kurullarında görev yapmakta olan Göka, 2008 yılında, “ilmi çalışmalarıyla
Türk milletinin ufkunu açan eserler yazdığı için, ' Ziya Gökalp/ Türk Ocakları İlim ve Teşvik Armağanı'na layık bulundu.

Erol Göka Numan Kurtulmuş işek birlikte HAS Parti kurucuları arasında yer almış fakat kısa bir süre sonra ayrılmıştır. Göka 3 Nisan 2013 tarihinde AK Parti hükümeti tarafından açıklanan barış sürecini yönetecek 63 kişilik Akil İnsanlar Heyeti'nde yer almıştır. 

Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,745 µs