En Sıcak Konular

Ülkücülerin bitmeyen kavgası!

15 Eylül 2007 21:34 tsi
Ülkücülerin bitmeyen kavgası! MHP'nin yeni mücadele anlayışına ve AKP ile diyaloğuna sert tepkiler geliyor. BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu 'nun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de ülkücü kesimden ağır eleştiriler alıyor. MHP'nin Devlet Bahçeli ile gerildiği ve küçüldüğü beli

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu 'nun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de ülkücü kesimden ağır eleştiriler alıyor. Abdullah Gül 'ün MHP oylarıyla Çankaya'ya çıkarılmasıyla başlayan tepkiler, Bahçeli ile Başbakan Erdoğan 'ın Söğüt'teki yakın ilişkisi nedeniyle doruğa ulaşıyor. Yeni Çağ gazetesi Bahçeli'yi Ülkü Ocakları'nı kapatma hazırlığı ve partinin televizyonunda ülkücü öldürmüş komünistleri çalıştırmakla suçluyor.

BBP lideri Yazıcıoğlu'nu milletvekilliği uğruna mücadele arkadaşlarını terk etmekle suçlayan Yeni Çağ'ın hedefinde artık Devlet Bahçeli bulunuyor. "Milli direnişin kalesi" sloganıyla 6. yayın yılına giren Yeni Çağ, MHP'nin yeni mücadele anlayışına ve AKP ile diyaloğuna sert tepki gösteriyor. Bahçeli'ye ilk tepki Ülkü Ocakları'na yönelik çete operasyonlarının sıklaştırılması yüzünden geliyor. 15 Ağustos'ta, "Ahmet Seyhan" imzasıyla yayımlanan "Ülkü Ocakları'nı kim kapatacak?" başlıklı yazıda, Bahçeli'nin yaşananlara göz yumduğu öne sürülüyor:

"Bahçeli ilk fırsatta bunun gereğini yerine getirip Ülkü Ocakları'nı kapatacaktır. Bahçeli, yaşanan süreçte Ülkü Ocakları'nda ortaya çıkan olumsuzluklara bilerek müdahil olmayıp yaklaşık 10 yıl boyunca 'şartların olgunlaşmasını' beklemiştir. Ülkü Ocakları'nın suç ve çete kavramlarıyla anılmasına özellikle sessiz ve seyirci kalmıştır!"

Bahçeli ile asimilasyon

Eleştiriler daha sonra Bahçeli'nin koltuğunu sarsmaya yöneliyor. Selahattin Önkibar 6 Eylül'de, "MHP Bahçeli ile geleceğe yürüyebilir mi" diye sorarken "Kral çıplak" diye isyan ediyor: "Olmuyor, olamıyor. MHP, Bahçeli ile yürümüyor. Yürüme, ilerleme, gelecek bir yana, MHP Bahçeli ile geriliyor, küçülüyor, lime lime oluyor. Daha da önemlisi Devlet Bahçeli ile ülkücüler asimile ediliyor!"

Önkibar eleştirinin dozunu Söğüt şenliklerinden bir gün sonraki yazısında artırarak "Bahçeli, Erdoğan'a biat mı ediyor" diye sorarken MHP liderinin çapını da sorguluyor: "Yahu Bahçeli değil midir; 'Başbakan bizi DTP ile bir tuttu. Özür dilemeden elini sıkmam' diyen. 2002'de AKP'nin önünü açan, Abdullah Gül'ü Çankaya'ya gönderen. Söğüt fotoğraflarından sonra birileri ortaya çıksa ve ' Bu Bahçeli AKP'nin gizli partneri mi' diye bir soru sorsa ülkücüler hangi karşılığı verecek? Hayır Bahçeli AKP'nin partneri falan değildir. Sadece ufku, vizyonu, liderliği, çapı ve kapasitesi bu kadardır. İtaat kültürünün sürüsü olarak değil, 12 Eylül öncesinde toprağa düşen binlerce gencin hatırası sorumluluğuyla cevap verin, bu Bahçeli ülkücü deryaya baş olabilir mi?"

Dünkü Yeni Çağ'ın " Cihan Paçacı bölücü terör örgütüyle aynı tabana hitap eden partiye övgüler yağdırdı" başlığıyla çıkması da bu kesimin MHP'ye yönelik tavrını sertleştireceğini kanıtlıyor.

Ata TV'de komünistler

Önkibar ise dünkü yazısında MHP'nin televizyonu Ata TV ile ilgili ilginç bilgiler veriyor. Ahmet Çelik' in Yeni Çağ gazetesi ve televizyonunu zarar etmelerine karşın tekstil sektöründeki yatırımlarıyla ayakta tuttuğunu belirten Önkibar, MHP'nin ise Hazine'den aldığı yardımla yayın yaptığını ifade ederek oklarını Bahçeli'ye yönlendiriyor: "Bu TV kanalında çalışanların önemli bir yekûnu da eski komünistlerdir. İnsanın inanası gelmiyor ama kanalda 12 Eylül öncesinde bir ülkücüyü katletmekten yargılanan bir isim bile çalışıyor. İşte tam bu noktada sormak lazım, bir televizyonu bile yönettirmekten aciz bir liderlik anlayışı ile ülkücüler nasıl iktidar olabilir ve Türkiye'yi yönetebilir?"

Ahmet Seyhan imzalı yazıda ise "Devlet Bey sorarsa böyle hesap sorar!" şeklinde alaycı bir üslupla Bahçeli'nin seçim meydanlarında söyledikleri ile Söğüt'teki tavrı arasındaki çelişki sert eleştirilerle dile getiriliyor: "Bahçeli'nin, 'AKP'den hesap soracağım' ifadesine inanıp oy verenlerin büyük bir kısmı şimdi pişmanlık ve öfke içinde. Pek çoğu da kandırılmışlık psikozu yaşıyor. Nasıl şaşırmasınlar ki? Muhalefet yapar diye ümit bağladıkları MHP, sanki AKP iktidarının gizli ortağı. Bahçeli, 'hesap soracağım' dedikleriyle yol arkadaşı ama Ozan Arif ile mahkemelik. Bu tehlikeli yolculuğun ilk adımında Erdoğan'ın sivil anayasası, sonrasında ise federasyon hazırlığı vardır!"

cumhuriyet



Bu haber 899 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,938 µs