En Sıcak Konular

Kansere bu besinlerle dur diyebilirsiniz

9 Şubat 2015 11:46 tsi
Kansere bu besinlerle dur diyebilirsiniz 4 Şubat Kanser Günü haftasıydı. Tek güne sığamayacak kadar çok söylenecek şey var aslında. Bunların en başında ise beslenme geliyor. Oluşumundan tedavisine ve korunmasına kadar her aşamasında oldukça önemli beslenme ve besinler...

Bazı besinler de var ki sanki vücudumuzda kanser oluşumunu engellemek için yaratılmış. Bu besinlerin farkına vararak sofralarımızda bulundurmak hayati önem taşıyor hepimiz için...

MEYAN KÖKÜ

Hastalıklı hücrelerin üremesini duraklatır


Günde 1 fincan meyan kökü çayı içmemiz için o kadar çok sebep var ki... Kansere karşı koruycu özelliği ise en önemlisi...

Ana yurdu Akdeniz sahilleri ve Asya olan bu bitkinin bileşiminde önemli antioksidanlar (kanser karşıtı maddeler) bulunmakta. Şifalı etkisini içerdiği flavonoidlerin (besine rengini veren maddeler) kuvvetli antioksidan özelliğinden almıyor yalnızca, tıbbi olarak önemli 'yangı giderici' kortizona benzer bir etkisi saptandı ki kortizonun yan etkilerine sahip değil. Tüm dünyada, bu bitki, eklem iltihaplanmalarında, romatizmada, astımda, alerjilerde, hepatitlerde, egzema, sedef ve liken gibi kronik cilt hastalıklarında  ve birçok kronik yangısal durumda, destek tedavisi olarak kullanılmakta.

Meyan kökünün, kem kanser hücrelerinin üreme döngüsünü duraklattığı hem de kanser hücrelerini 'apopitozis' diye adlandırılan hücre intiharına sürüklediği, hücre deneylerinde gösterildi. En fazla da prostat kanserlerinde etkili olduğuna dair bilimsel kanıt var. Yine yapılan pek çok çalışmada deri kanseri ve akciğer kanseri oluşumuna karşı koruyucu olduğu gösterilmiş.

ÇÖREK OTU

Bağışıklık sistemine olumlu etkisi var

Çörek otunda bulunan timokinin, kanser hücrelerini "Programlanmış hücre ölümüne" yani hücre intiharına sürükleyip kitlenin büyümesini yavaşlatıyor.

Normal koşullarda, eğer sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahipsek, kolay kolay kanser olamıyoruz. Kilit nokta, sağlıklı bir bağışıklık sistemi yani. Çörek otu tohumlarının bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu  etkileri hakkında o kadar çok bilimsel çalışma var ki... Ayrıca birkaç kontrollü hayvan deneyinde, çörek otu tohumu verilen hayvanların çeşitli kanser yapıcı kimyasal maddelere karşı korunduğu ortaya konuldu.

Biliyor muydunuz?

'Anticancer Research-Kanser Karşıtı Araştımalar' adlı dergide ABD kaynaklı bir araştırmanın makalesi şu başlıkla sunuldu: "Çörek otu tohumlarının hem işlenmemiş formu hem de ayrıştırılmış aktif maddeleri deneysel olarak tümör karşıtı etki gösteriyor!"

YABAN MERSİNİ

Illinois Üniversitesi'nin yaptığı bir incelemede farklı meyveler, kanserin yayılmasına neden olan enzimleri engelleyen özel bir flavonoidin varlığına ilişkin  bir teste tabii tutulmuş ve tüm meyveler arasından yaban mersininin en büyük kanser karşıtı etkinliği gösterdiği saptanmıştır..

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay; gerçekten de dünyadaki en muhteşem besinlerden biridir, kanser karşıtı özelliği vardır. Kilo vermeye yardımcıdır. Kolesterolü düşürür. Kalp rahatsızlığı oranını önemli derecede düşürmesiyle bilinir. Ayrıca içinde depresyon ve bunalımın üstesinden gelmeye yardımcı olan bileşkeler içerir.

Bir fincan sağlık demleyin!

Porselen ya da cam demliğinizde hazırlayacağınız yeşil çayınızı 'tarçınlı-kakuleli' içmeye değecek o kadar çok sebep var ki... Tüm yapacağınız çayınızı demlediğiniz porselen demliğe zerdeçal, bir kabuk tarçın ile birkaç parça kakule atmak… Hepsi bu !

ZERDEÇAL

Zerdeçalın, kalın bağırsak kanseri, meme, baş-boyun kanserleri, solunum sistemi ile ilgili kanserler ve bir ilik kanseri türü olan multiple myeloma üzerine olan olumlu ve koruyucu etkileri hakkında pek çok çalışma mevcut. Bazı çalışmalar da ise bu sarı tanecikler, tümörün doku derinliklerine inmesini (invazyon) ve uzak yerlere sıçramasını (metaztaz) engellemiş.

Nasıl tüketelim?

Et ve tavuk yemeklerinize ve çorbalarınıza çok yakışacağını düşünüyorum. Gün içinde içtiğiniz çaylarınıza da eklemek çok akıllıca olacaktır.

MANDALİNA VE PORTAKAL KABUĞU
 
Japonya'da yapılan bir çalışmada, portakal kabuğundan (Aurantii Nobilis Pericarpium), 27 ayrı çeşit flavonoid (besine rengini veren madde) tespit edildi ki flavonoidler, bilinen en güçlü antioksidanları (kanser karşıtı maddeler) içeren önemli aktif madde grubu ve meyve ve sebzelerde değişen dozlarda bulunan, güçlü antioksidan etkileriyle kazara vücuda aldığımız 'ağır metalleri' etkisiz hale getiren çok önemli bileşikler aynı zamanda.

Hiçbir yan etkisi olmayan portakal ve mandalina kabuğunun sayısız faydası bulunmakta... Yalnızca hepatit ve kanser değil, egzema, sedef, romatizma, gastrit, faranjit ve birçok kronik yangısal hastalıkta portakal kabuğu esansiyel yağı, kuvvetli antioksidan ve yangı giderici etkileriyle sayısız faydalar sağlıyor… Üstelik bir ilaç değil...
     
KANSERSAVAR  BİR ATIŞTIRMALIK

1 kase yoğurt ( Yarım yağlı)

1 adet portakal kabuğu rendesi

1 adet mandalinanın kendisi ve kabuğunun rendesi

1 tatlı kaşığı kadar meyan kökü rendesi

1 tatlı kaşığı çörek otu ya da yağı

1 çay kaşığı tarçın

Tüm malzemeleri bir kasede karıştırarak afiyetle ikindi ara öğününüzde yemenizi öneririm.

 AVOKADO

Cilt ve ağız içinde etkili

Birçok antioksidanı 'bir arada' içermesiyle önemli bir kanser savaşçısı besin avokado.

2011 yılı haziran ayında yayınlanan ABD kaynaklı bir çalışmada, avokado meyvesinden izole edilen iki bileşiğin hücre kültürlerinde insan ağız içi kanser hücrelerine karşı savaştığı ortaya konuldu.

Avokado da güneş hasarına karşı koruma sağlayan maddeler vardır. Yazın güneşin kanser yapıcı etkilerine karşı korunmak için kullandığınız güneş koruyucu ürünlerde mutlaka avokado yağı da olmalı…

Bu yağlı meyveyi çok fazla miktarda tüketmek gerekmiyor, tüm faydalardan istifade edebilmek için, günde 1/4 avokado tüketmek yeterli, bunu da rahatlıkla salata ve söğüşlerde tüketebilirsiniz… Özellikle ekşi ve acı lezzetlere çok yakışıyor.

Kansersavar bir tarif

250 gram süzme yoğurt

1 avokado

1-2 diş sarımsak

Dereotu

Avakodoyu rendeleyerek yoğurt ve dövülmüş sarımsakla karıştırınız. Bol dereotu ekleyerek tüketebilirsiniz.

KAKULE

Potansiyel bir ilaç olabileceği


Yapılan pek çok çalışma sonucunda, "kakule ve karabiberin içeriğindeki aktif maddelerin, kronik iltihabi reaksiyonları düzenlemek ve kanseri önlemek ve tedavisini kolaylaştırmak için potansiyel bir ilaç olabileceği" sonucuna varılmış.

Kakuleyi, et ve bakliyat yemekleri, baharatlı pilavlar ve balık gibi tuzlu yemeklerde kullanabilirsiniz. Sütlü tatlılar ile kurabiye ve keklere de güzel bir lezzet vermekte. Pek çok kültürde çay ve özellikle de kahveye aroma katmak için kullanılıyor. Yemeklerden hemen önce alırsanız sindirime yardımcı olur ve gaz şikayetlerini azaltır; ancak iştah açıcı özelliğini istemiyorsanız yemeklerden sonra kullanın.

BALKABAĞI

Tam bir savaşçı


"Kanser Hastalarına Balkabağı suyu içiriniz."  İbn-i Sina

Balkabağı ve kanser kelimelerini bir arada kullanan ilk hekim  İbn-i Sina'dır. Şekersiz pişirdiğiniz balkabağını piştikten sonra üzerine pekmez ve ceviz ilave ederek afiyet ve güvenle yiyebilirsiniz. İşte size tatlı mı tatlı bir kansersavar.
     
BAŞ VE BOYUNA

Doğu Avrupa'yı kapsayan bir çalışmada diyette balkabağının düzenli olarak yer almasının baş ve boyun kanserine karşı koruyucu olduğu sonucuna varıldı.
   
KALIN BAĞIRSAK VE KABIZLIĞA

Şeker içermesine rağmen balkabağının kalorisi çok yüksek değil, şeker hastaları bile ılımlı miktarda tüketebilir. İçerdiği bitkisel lifler, toksinleri ve zararlı yağların bir kısmını sünger gibi emer ve kolesterolün, kandaki zararlı yağ oranının düşmesine yardım eder, ayrıca besinlerle kazara aldığımız kansorejen maddelerin bağırsak yüzeyi ile temasını en aza indirir. Yeterli su ile alındığında, lifler bağırsaklarda suyu çekip kitle etkisi oluşturarak bağırsak hareketlerini artırırlar. Bu da kronik kabızlığa ve uzun vadede kalın bağırsak kanserine karşı koruyucu etki sağlar.

Her sabah bir bardak için!

2 el büyüklüğünde çiğ balkabağı

1 elma

2 mandalina

Bir kibrit kutusu kadar taze zencefil

1 yemek kaşığı üzüm çekirdeği

Katı meye sıkacağına üzüm çekirdeği dışındaki malzemeleri atarak suyunu sıkınız ve bardağa aldıktan sonra içine üzüm çekirdeği ekleyiniz... Bu karışımı düzenli olarak her sabah içtiğinizde kansere ve yaşlanmaya karşı kendinize çok iyi bir koruyucu kalkan oluşturmuş olacaksınız ...

Aynı şekilde balkabağından harika çorbalar hazırlayabilir ve bu çorbalarla sofralarınıza sağlık getirebilirsiniz.
 

Bu haber 1,297 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,014 µs