En Sıcak Konular

Meteoroloji'den İstanbul için kar uyarısı

9 Şubat 2015 10:24 tsi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinde görülecek yağışların; Doğu Anadolu, Osmaniye, Kahramanmaraş, Siirt, Diyarbakır, Adıyaman ile Antalya ve Adana'nın doğusu, Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, Güneydoğu Anadolu ve kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, Trakya ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığının; kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise, genellikle güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Akdeniz ve Güney Ege Kıyıları ile Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 5

İstanbul: Çok bulutlu, yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 10

Adana: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 15

Antalya: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 14

Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 8

Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 9

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. 0

Diyarbakır: Çok bulutlu, kuzeyi ile akşam saatlerinde il genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

ANTALYA VE ÇEVRE İLLERİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Muğla geneli ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgede parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı havanın etkili olması bekleniyor.

Yağışlar, Muğla geneli ile Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş) kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacak. Hava sıcaklığı 2 ila 4 derece azalacak. Rüzgar, güney ve güneybatıdan orta kuvvette, yer yer kuvvetlice esecek.

Denizlerde de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Rüzgar, Bodrum-Kaş arasında batı ve güneybatıdan 3 ila 5, açıklarında 6 ila 7, Kaş-Anamur arasında güneybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde esecek.

Yetkililer, güney ve güneybatıdan kuvvetli esecek rüzgar nedeniyle vatandaşların karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli olmasını istedi.

BU İL VE İLÇELERDE OKULLARI TATİL EDİLDİ

Erzurum Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle merkez Yakutiye, Aziziye ve Palandöken ilçelerinde anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

KARS'TA OKULLAR TATİL

Kars’ta sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı kısa sürede etrafı beyaza bürüdü. Kentte okullar bir gün tatil edildi.Yaklaşık 20 gündür bahar havasının etkili olduğu Kars, soğuk havayla beraber gelen karla tekrar beyaza büründü. Sabah erken saatlerde etkili olan kar yağışı etrafı beyaza bürürken, Kars Merkez ve Merkeze Bağlı Köyler ile Arpaçay ilçesinde okullar tatil edildi. Engelli ve hamile kamu personeline de bir gün idari tatil verildi.

Kar yağışının etkili olduğu Kars’ta İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri ise Kars’ı Erzurum, Ardahan ve Iğdır’a bağlayan yollarda trafiğe çıkan sürücüleri kar yağışı ve tipiden dolayı uyarıyor.
Kar yağışının gün boyu devam etmesi beklenirken, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları ve yetkililerin uyarılarını dikkate almaları istendi.

ELEŞKİRT’TE KAR TATİLİ

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşıma merkezi okullarda eğitim ve öğretime 1 gün tatil ara verildi.

ADA SEFERLERİNE FIRTINA ENGELİ

Kuzey Ege’de etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada’ya yapılan bazı feribot seferleri iptal edildi.
Çanakkale Boğazı ve Adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş, Kuzey Ege’de etkili olan fırtına nedeniyle bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu. GESTAŞ’tan yapılan açıklamada, bugün Geyikli-Bozcaada hattında Bozcaada’dan Geyikli’ye saat 12.00, 17.00 ve Geyikli’den Bozcaada’ya saat 14.00, 18.00 seferleri ile Kabatepe-Gökçeada hattında Kabatepe’den Gökçeada’ya saat 10.00, 15.00, 19.00 ve Gökçeada’dan Kabatepe’ye saat 13.00, 17.00 seferlerinin olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,162 µs