En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan ABD'ye gidecek

15 Eylül 2007 20:46 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 62. Genel Kurulu'na katılmak üzere 20 Eylülde ABD'ye gidecek.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 24 Eylül-3 Ekim 2007 tarihlerinde New York'ta yapılacak BM 62. Genel Kurulu'nda Türkiye'yi Başbakan Erdoğan başkanlığında, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın da yer aldığı heyet temsil edecek. Heyet, 20 Eylülde ABD'ye hareket edecek.

Başbakan Erdoğan, BM 62. Genel Kurulu genel görüşmeleri çerçevesinde, 28 Eylülde genel kurulda uluslararası gündem ve BM konularında Türkiye'nin görüşlerini ortaya koyan bir konuşma yapacak.

Erdoğan'ın, New York'ta bulunacağı sürede BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yanı sıra bir çok ülkenin cumhurbaşkanları ve başbakanlarının bulunduğu, yaklaşık 25 ülkeden karşıtlarıyla ikili görüşmelerde bulunması öngörülüyor.

Başbakan Erdoğan, iklim değişikliği temalı “Elimizdeki Gelecek: İklim Değişikliğinde Liderlik Konusu” başlıklı yüksek düzeyli toplantıya da katılarak bir konuşma yapacak.

New York'ta bulunduğu sürede, “Dış İlişkiler Konseyi” adlı düşünce kuruluşuna hitap edecek olan Erdoğan, “Clinton Küresel Girişimi Toplantısı” kapsamında “Çok Etnili Küresel Bir Toplum İnşası” konulu panele katılacak.

Başbakan Erdoğan, ABD ziyaretinde, ayrıca New York Borsası'nda açılış yapacak ve Coca Cola şirketinin onuruna vereceği akşam yemeğine de iştirak edecek.

Ziyaret programı kapsamında, 29 Eylülde ABD'deki Türk vatandaşları ve dernek temsilcileriyle de bir araya gelecek olan Erdoğan, aynı gün yurda dönmek üzere New York'ta ayrılacak.

BM 62. Genel Kurulu'nda 193 üye ülkenin katılacağı bu yılki görüşmelerde 110'un üzerinde ülkenin devlet ve hükümet başkanları, 80'in üzerinde ülkenin de bakan seviyesinde temsil edilmesi bekleniyor.

sabah



Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    17,158 µs