En Sıcak Konular

Erdoğan: İnzivaya çekilmemi bekleyenler çok beklerler

6 Şubat 2015 21:49 tsi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Meydanlarda olmayacağım da nerede olacağım ben? Ankara'da inzivaya çekilmemi veya Boğaz'da keyif çatmamı bekleyenler, daha çok beklerler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı akşam yemeğindeki konuşmasına, Cumhurbaşkanı olarak Bursa'yı ilk ziyaretinde kendisine gösterilen ilgi ve sevgi için teşekkür ederek başladı.
 
Farklılıkları bir arada yaşatma tecrübesinin, geçmiş ve geleceğin şehri Bursa'yı bu coğrafyanın modeli ve sembolü haline getirdiğini, muhteşem tarihi birikimi ve zengin sosyal yapısıyla kentin büyümeye, gelişmeye devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, 600 yıl önce bir cihan devletinin temellerinin atıldığı Bursa'nın bugün de yeni Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden olduğuna işaret etti.
 
Osman Gazi'nin, Orhan Gazi'nin, Murat Hüdavendigar'ın, Yıldırım Beyazıt'ın emaneti olan kutlu şehrin, büyük düşünmeyi, büyük hayaller kurabilmeyi ve bunları hayata geçirmeyi öğrettiğini dile getiren Erdoğan, Bursa'nın, maneviyat ışığıyla aydınlanan yolların, toplumları da devletleri de zirveye ulaştırdığını gösterdiğini belirtti. "Bursa'ya bu gözle bakmayan, Bursa'yı bu yönüyle anlayamayanlar yıllarca bu şehre, bu ülkeye yazık ettiler" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinin Bursa'yı çok iyi anladığını söyledi. 
 
Üftade Hazretleri'nin "Eğer gönlün benimle olursa Yemen'de olsan bile yanımdasın / Eğer gönlün benimle değilse, yanımda olsan bile uzaktasın" dizelerini hatırlatan Erdoğan, hem gönülleriyle hem de bedenleriyle Bursalıların yanında olduklarını, olmaya devam edeceklerini kaydetti.
 
"Bizi takip etmeleri onlar için bir kazançtır"
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanlığı görevine "Bu bir son değil, yeni bir başlangıçtır" diyerek geldiğine dikkati çekerek, Bursa'nın da, Selçuklu'dan Osmanlı'ya geçişin yani sonun değil aslında başlangıcın tarihi olduğunu belirtti.
 
Başbakanlığı döneminde Bursalılar ile el ele vererek, kenti geçmişine ve geleceğine layık bir yer haline getirmek için çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, gelecekte de Bursa'nın gelişmesi, büyümesi, güçlenmesi için çalışacaklarını bildirdi.
 
Bursa'nın, cumhurbaşkanı olarak ziyaret ettiği yedinci şehir olduğuna dikkati çeken Erdoğan, başbakanlığı döneminde 81 ilin tamamına en az üçer kez gittiğini, aralarında Bursa'nın da olduğu bazı kentlerde 10 kezden fazla bulunduğunu anlattı.
 
Güç, enerji ve motivasyonu milletten aldığını dile getiren Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında "Oturan bir cumhurbaşkanı olmayacağım. Sadece evrak imzalayan bir cumhurbaşkanı olmayacağım" dediğini, çalışan, koşan, terleyen, yetkilerini sonuna kadar kullanan bir cumhurbaşkanı olacağını milletine taahhüt ettiğini anımsattı.
 
Milletten bu şekilde destek istediğini, milletin de itimat ederek yüzde 52 oy oranıyla makamı kendisine teslim ettiğini kaydeden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Cumhurbaşkanı olduktan sonra Türkiye'yi gezmeye, vatandaşlarımızla kucaklaşmaya devam ettik. Biz Türkiye'yi gezdikçe, biz vatandaşımızla buluştukça, hasbıhal ettikçe birileri bundan rahatsız olmaya başladılar. Hatta işi gücü bırakıp, bizim peşimize takılanlar oldu. Neymiş, biz nereye gidersek onlar da oraya gidecekmiş. Bu sizin siyasetçi olarak zaten asli göreviniz. Biz gittiğimiz için değil, üstlendiğiniz sorumluluk itibarıyla Türkiye'nin 81 vilayetini adım adım dolaşmak, 78 milyon insanımızın her biriyle kucaklaşmak zorundasınız. Bizi takip etmeleri onlar için bir kazançtır. Bu durumda yarın, öbür gün Bursa'ya da gelecekler demektir. Geldiklerinde sorun bakalım, 'Bugüne kadar neredeydiniz, aklınız yeni mi başınıza geldi'.
 
Birisi de bakıyorsunuz Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) müracaat ediyor ve 'Cumhurbaşkanına seçimlere kadar meydana çıkma yasağı getirin' diyor. Tabii YSK da reddetti. Bunlar herhalde Anayasa kitapçığını okumak üzere değil sadece raflarında saklamak üzere bulunduruyorlar. Bir açın okuyun, cumhurbaşkanının görevi, görev alanı nedir, neler yapabilir. Bunu da yapmıyorlar. Bunlar da ciddiyet yok. Bunlar yaptıkları işi ciddiye almıyorlar. Milletimiz de onları ciddiye almıyor."
 
"Gerektiğinde ateşten denize kendini atamıyorsan...."
 
Siyasetin, ülke yönetimine talip olmanın, sorumluluk üstlendiğinde de ülkeyi yönetmenin bir aşk işi olduğunun altını çizen Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"Ne diyor İznikli hemşehriniz Eşref oğlu Rumi, 'Bu alem sanki ateşten bir denizdir / Ona kendini atmanın adıdır aşk'. Olay bu. Sen gerektiğinde ateşten denize kendini atmayı göze alamıyorsan, bu aşka, bu heyecana, bu dirayete sahip değilsen, bu işi yapamazsın.
 
'Cumhurbaşkanı meydanlara indi' diyorlar. Ben meydanlardan hiç çıkmadım ki. Hayatım boyunca hep meydanlardaydım. Cumhurbaşkanlığına da meydanlardan geldim. Meydanlarda olmayacağım da nerede olacağım ben? Benim Ankara'da inzivaya çekilmemi veya Boğaz'da keyif çatmamı bekleyenler, daha çok beklerler. Ben milletimin içinde çıkıp geldim. Bugüne kadar da her konumda, her zaman milletimle birlikte oldum, şimdi de aynı şekilde yoluma devam ediyorum. Çizgimde en küçük bir sapma, kırılma yok. Onlar kendilerine baksınlar, cumhurbaşkanının izini takip ederek yollara düşmenin ayıbı onlara yeter. Cumhurbaşkanına karşı halkı savaşa, direnmeye çağırmanın zilleti onlara yeter. Bunu rahmetli Özal'a yaptılar. Tabii Özal, adeta bir yalnız adam grafiği çiziyordu. Elhamdülillah biz yalnız değiliz, milletimizle beraberiz."

aa


Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,139 µs