En Sıcak Konular

İZBAN'da elektrik panosu alevlendi: 3 yaralı

6 Şubat 2015 18:11 tsi
İzmir Banliyö Hattı'nda bir tren setinin elektrik aksamından kıvılcım ve alev çıkması üzerine yolcular "imdat" butonuna basarak durdurdukları treni tahliye etti. Olay sırasında 3 yolcu yaralandı.

İzmir Banliyö Hattı'nda (İZBAN) bir tren setinin elektrik aksamından kıvılcım ve alev çıkması üzerine yolcular "imdat" butonuna basarak durdurdukları treni tahliye etti.
 
İlk belirlemelere göre yüzünde yanık oluşan 2 yolcu ile düşme sonucu ayağı kırılan bir yolcu hastaneye kaldırıldı.
 
Edinilen bilgiye göre Gaziemir'den Menemen yönüne giden İZBAN treninde, Alsancak istasyonuna yaklaştığı sırada elektrik panolarının bulunduğu bölümden ses gelerek kıvılcım ve alev çıkmaya başladı.
 
Durum karşısında panik yaşanırken, bazı yolcuların "imdat" butonuna basması üzerine tren durdu. Vagonların kapılarını açarak raylara inen yolcular yakındaki Alsancak İstasyonu'na ulaştı.
 
İlk belirlemelere göre olay sırasında 2 yolcu yanma sonucu yüzünden yaralandı, treni tahliye etmek isteyen 1 yolcu da düşerek ayağını kırdı. Yaralılar Alsancak İstasyonuna gelen sağlık ekipleri tarafından hastanelere kaldırıldı.
 
İZBAN'dan açıklama
 
İZBAN'dan yapılan açıklamada ise trenin Alsancak İstasyonu'na girmesi esnasında arklanma (kıvılcımlanma) yaşandığı ve paniğe kapılan bazı yolcuların set kapılarını manuel açarak raylara inmeye çalıştığı ifade edildi.
 
"Anons ve yönlendirmeyi beklemeden yapılan hareket nedeniyle, trenden atlayıp raylara düşen yaşlı bir yolcunun bacağının kırıldığı, iki yolcunun ise yüzünden hafif yaralandığı" kaydedilen açıklamada, İZBAN ekiplerinin alevlenmenin ve yangın riskinin yaşanmadığı arklanmaya anında müdahale ettiği ve banliyö trafiğini normal akışına döndürdüğü belirtildi.
 
Açıklamada yetkililerin şu ifadelerine yer verildi:
 
"Böylesi durumlarda mutlaka anons ve yönlendirmelerin beklenmesi gerek. Trenler, üst düzey ve teknolojik güvenlik önlemleriyle donatılmıştır. Yolcularımızın bu gibi durumlarda mutlaka anonsları ve yönlendirmeleri takip etmelerini, raylara hiçbir şekilde inmemelerini önemle hatırlatırız."
 
Toprak: Detaylı inceleme başlatıldı
 
İzmir Valisi Mustafa Toprak da AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi:
 
"Alevlenmenin, elektrik cihazının vagon içindeki bağlantı noktasından çıktığı anlaşılmakla birlikte çıkış nedeni konusunda detaylı incelemelere derhal başlanılmıştır. Elektrik bağlantı noktasından çıkan ateş ve oluşan alevlenme nedeniyle yakın olan yolcular bundan etkilenmiş, 19 yaşındaki bir bayanın yüzünde 2. derece yanık oluşmuş, 3 yolcu hafif yanma sonucu yaralanmıştır. Panikte, duran trenden inmeye çalışan 1 yolcunun ayağı kırılmıştır. Yaralılar Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma, Ege Üniversitesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma ile Alsancak Devlet Hastanelerinde tedavi altına alındı."
 
Ağır durumda yaralı olmadığını, tedavilerinin sürdüğünü açıklayan Toprak, olay sonrası yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle seferlerin 22 dakika duraksadığını da belirtti.

aa


Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,031 µs