En Sıcak Konular

İzmir'de İZBAN treninde patlama

6 Şubat 2015 15:08 tsi
İzmir şehiriçi raylı ulaşım sistemi İZBAN treni seyir halindeyken Kemer-Alsancak istasyonu arasında, patlama meydana geldi.

Tren otomatik olarak durdu, kapılar açılarak yolcular panikle yakındaki Alsancak Garı'na koştu. İlk belirlemelere göre, trenin, altından geçtiği tellerden elektrik almasını sağlayan 'Pantograf' adlı mekanizmada meydana gelen ark nedeniyle patlamanın meydana geldiği öğrenildi. Patlama nedeniyle yaralanan 6 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kemer istasyonundan hareket eten İZBAN (İzmir banliyö sistemi) treni Alsancak yönüne seyir halindeyken, ön vagonun bulunduğu noktada patlama meydana geldi. Otomatik olarak duran trenin kapıları açıldı. Büyük panik yaşayan yolcular, raylara atlarken, bazı yolcular da yardım istedi. Alsancak Garı'na çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bazı yolcuların vücutlarında, patlama nedeniyle küçük yanıklar oluşurken, bazıları şoka girdi. Yürüyerek Alsancak Garı'na gelen yolculardan yaralı olanlara sağlık görevlileri müdahale etti. Kadın bir yolcunun trenden atladığı sırada ayağının kırıldığı bildirildi. Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev elektrik arkının arızaya neden olduğunu belirtti. Yaralılar, ambulanslarla Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan 6 yaralının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

PANTOGRAF PATLAMASI

Trende yapılan ilk incelemelerde trenin, altından geçtiği tellerden elektrik akımını almasını sağlayan 'Pantograf' adı verilen mekanizmada meydana gelen ark nedeniyle patlamanın olduğu öğrenildi. Trenin hareket etmesini sağlamak için 25 bin wolt akım gerektiği, ana trafolara gelen 154 bin woltluk akımın düşürülerek trenin akım almasını sağlayan tellere 25 bin wolt olarak verildiği belirtildi. Ayrıca, patlama nedeniyle vagondaki küçük trafoların da zarar görmüş olabileceği öğrenildi.


BÜYÜK PANİK YAŞANDI

Patlama sırasında trende bulunan Sema Cantürk Yavuz, "Ne olduğunu anlayamadık, ön vagondan büyük bir patlama sesi geldi. Tren aniden durdu ve kapılar açıldı. Yüzünde yanıklar oluşan genç bir kız vardı, onun çığlıklarını duydum. Trenden inip Alsancak Gar'a kadar yürüdük. Şoka girenler oldu. Patlama öncesi her hangi bir koku hissetmedik" diye konuştu. Şoka giren yolcular çevredekiler tarafından güçlükle sakinleştirildi.

TREN SEFERLERİNE BAŞLANDI

Patlama sonrası bir süre aksayan tren seferleri, arızanın giderilmesinin ardından yaklaşık 1,5 saat sonra yeniden başladı. İZBAN yetkilileri konuyla ilgili incelemelere devam ederken polis de soruşturma başlattı.

Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,422 µs