En Sıcak Konular

Zafer Çağlayan flaş açıklama!

6 Şubat 2015 09:17 tsi
Eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, 7 Haziran 2015'te yapılması planlanan genel seçimlerde aday olmayacağını bildirdi.

Eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, 8 Aralık 2013'te, 2015 genel seçimlerinde siyaseti bırakacağını, gerek milletvekilliği gerekse bakanlık görevlerini sonlandırmak istediğini açıkladığını hatırlatarak, bu çerçevede 7 Haziran 2015'te yapılması planlanan genel seçimlerde aday olmayacağını bildirdi.

Çağlayan, yazılı açıklamasında, 2007'den bu yana Sanayi ve Ticaret,  Devlet ve Ekonomi olmak üzere yaklaşık 6,5 yıl çeşitli bakanlık görevlerinde  bulunduğunu anımsatarak, "Yakından bilindiği gibi siyasi tarihimize kara bir leke  olarak giren ve bazı bakan arkadaşlarımla, şahsım üzerinden Türkiye'yi ve sayın  Cumhurbaşkanımızı hedef alan '17 Aralık' tarihli post-modern darbe süreci sonunda  kendi isteğimle Bakanlık görevini bıraktım" ifadesini kullandı.
 
Söz konusu tarihten bugüne kadar çocukları, ailesi ve çok yakın  dostlarıyla büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Çağlayan, böylesi zor bir  dönemde geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi sürecinin devam ettiğini  kaydetti. Çağlayan, medyada, isimleri üzerinden darbe girişimi yapılmaya  çalışılan diğer bakanlarla birlikte yeniden "milletvekili adayı olmak istediğine"  dair gerçekle bağdaşmayan, tamamen hayal ürünü haber ve yorumların yer aldığını  gördüğünü ve çok üzüldüğünü belirtti.

Olayın (17 Aralık 2013) yaşanmasından birkaç gün önce, 8 Aralık  2013'te basına, 2015 genel seçimlerinde siyaseti bırakacağını, gerek  milletvekilliği gerekse bakanlık görevlerini sonlandırmak istediğini çok net ve  kararlı bir biçimde ifade ettiğini bildiren Çağlayan, söz konusu haberin 9 Aralık  2013'te çeşitli medya organlarında geniş ölçüde yer aldığını hatırlattı.
 
Çağlayan, "Bu kararım, 8 Aralık 2013 günü ne ise bugün de aynı  istikamettedir. Ülkeme, milletime ve partime hizmetin bakanlık ve milletvekili  kimliği dışında da sürdürülebileceği kanısındayım. Bu çerçevede 7 Haziran 2015'te  yapılması planlanan genel seçimlerde aday olmayacağımı kamuoyunun bilgisine arz  ederim."
 
 aa


Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,639 µs