En Sıcak Konular

AK Parti'den Haşim Kılıç'a tepki

6 Şubat 2015 09:07 tsi
AK Parti'den Haşim Kılıç'a tepki Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) Başkanlık seçimi üçüncü kez ertelenince olunca AK Parti'den sert tepki geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa  Şentop, Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) Başkanlık seçiminin ertelenmesi konusunda,  "Eğer sayın Başkan kendisinden sonraki başkanı belirlemek için uygun ortam bulmak  üzere seçimi erteliyorsa çok yakışıksız bir tablo var demektir" dedi.
 
Şentop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AYM Başkanı Haşim Kılıç'ın  görevinin 13 Mart'ta sona ereceğini hatırlatarak, yasa gereği yeni başkan  seçiminin iki ay önceden başlamak suretiyle tamamlanması gerektiğini ifade etti.
 
Kılıç'ın, 4 Şubat Çarşamba günü yeni başkanın seçimi için toplantı yapılacağını duyurduğunu ancak 3 Şubat Salı akşamı acele bir şekilde, gerekçe  belirtmeden, seçimin yapılacağı toplantıyı 6 Şubat Cuma gününe ertelediğini  kaydetti. Kılıç'ın bugün yapılacak toplantıyı belirsiz bir tarihe  ertelediğini duyurduğuna işaret eden Şentop, erteleme gerekçesinin ise  sunulmadığını kaydetti.
 
Şentop, şu görüşleri savundu:

 "Akla şu geliyor; Sayın Başkan acaba yeni başkan seçiminde, istediği  sonucun çıkmayacağını düşündüğü için mi seçim gündemli toplantıyı erteleyip  durmaktadır? Eğer böyleyse çok vahim bir tablo var ortada. Daha bir kaç gün önce  yeni bir üyenin yemin töreninde hukuktan, demokratikleşmeden söz etmişti; şimdi  ise üyelerin demokratik bir şekilde seçecekleri yeni başkanın seçim sürecini  erteleyip durmakta. Anayasa Mahkemesi üyeleri gibi başkanları da emekli olurlar.  Emekli olunca da Mahkeme ile ilişkileri kesilir. Hiçbir başkan, kendisinden  sonrasını da tanzim etmek için uğraşmaz; uğraşmamalıdır. Eğer Sayın Başkan  kendisinden sonraki başkanı belirlemek için uygun ortam bulmak üzere seçimi  erteliyorsa çok yakışıksız bir tablo var demektir. Mahkeme'nin saygınlığını  korumak başta Başkan'ın görevidir. Mahkeme kadıya mülk değildir." 


Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,514 µs