En Sıcak Konular

İhanet için milyonlarca dolar harcıyorlar

6 Şubat 2015 08:54 tsi
İhanet için milyonlarca dolar harcıyorlar ABD Kongresi’nden milletvekillerinin Türkiye aleyhine ABD Dışişleri Bakanı Kerry'e gönderdiği mektubun sponsoru Gülen cemaatinin kontrol ettiği Turkic-American Alliance adlı lobi kuruluşu olduğu ortaya çıktı.

ABD Kongresi'nden 90 milletvekilinin Türkiye aleyhine 4 Şubat'ta ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e gönderdiği mektubun sponsoru Gülen cemaatinin kontrol ettiği Turkic-American Alliance (Türki-Amerikan İttifakı) adlı lobi kuruluşu.

Başkanlığını Faruk Taban'ın yaptığı bu kuruluş 2010 yılından bu yana aktif bir şekilde Kongre üyelerine birebir markaj yapıyor ve aynı zamanda gerçekleştirdiği etkinlikler ile Washington, D.C.'de Gülen cemaati propagandası yapan kuruluşların başını çekiyor.
 
Kongre üyelerine birebir markaj dışında oy ve para da vadeden cemaatin Kongre'deki gücü "İsrail lobisi" yanında bir "cemaat lobisi" de oluştuğunu kanıtlar nitelikte.

MİLYONLARCA DOLAR HARCIYORLAR

ABD Federal Seçim Komisyonu'nun resmi verilerine göre 2006-2012 yılları arasında hem Cumhuriyetçi Parti hem de Demokrat Parti'den adaylara 1,5 milyondan fazla bağış yapan cemaatin destek verdiği isimler arasında Türkiye'yi teröristler yönetiyor diyen Teksas Valisi Rick Perry de vardı.
 
2000-2014 yılları arasında Kongre üyelerine bedava Türkiye'ye getiren Gülenciler, bu geziler sırasında milletvekillerini kendi gazete, dergi, okul ve kuruluşlarına götürerek kendi propagandalarını yaptı. LegiStorm adlı kongre harcamalarını gösteren web sitesinden alınan belgeler, cemaatin bu süre zarfında 3 milyondan fazla bir parayı bedava geziler için harcadığını gösteriyor.
 
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e Türkiye'ye baskı yapması için mektup yazan isimler arasında Teksas Milletvekili Sheila Jackson Lee de bulunuyor. Ekim 2013'te Gülen bağlantılı Harmony Okulları'nın yöneticileri Lee'ye 23 bin dolardan fazla bağışta bulundu.
 
150'den fazla kamu parasıyla işletilen özel okulu tüm ABD'de kontrol eden Gülenciler, bu okullardan elde ettikleri paraları Amerikan siyasetine aktararak Kongre'de güç elde ediyor.

USULSÜZ BAĞIŞTA BULUNUYORLAR

Daha önce de Pensilvanya Milletvekili Cartwright, Gülencilerin bağışları usulsüz çıkınca, parayı geri vermişti. Ekimde, Fethullah Gülen'in de yaşadığı Pensilvanya'nın Benthlem kentindeki Lehigh Dialogue Center'da düzenlenen bağış etkinliğinde, Abdülkadir Veziroğlu, Faruk Batakçı, Burak Cezik, Süleyman Enis ve Murat Al adlı kişiler, 7 bin 500 doları Demokrat Parti Milletvekili Matt Cartwright'ın kampanyasına vermişti. Gülenciler parayı verdikten sonra milletvekilinin önüne Kongre'de okuması için de bir metin koymuştu. Paralel Yapı'nın liderini demokrasi kahramanı ve ılımlı İslam'ın savunucusu olarak gösteriyordu. Cartwright da metni, Gülencilerin faaliyetlerinden habersiz, 19 Kasım'da ABD Kongresi'ne sunmuştu. Bağışların ABD seçim düzenlemelerinin üçünü ihlal ettiğinin ortaya çıkmasının ardından Cartwright parayı iade etmişti.
 
sabah.com.tr
 

Bu haber 799 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,111 µs