En Sıcak Konular

Başkanlık sistemi ihtiyaç

6 Şubat 2015 08:43 tsi
Başkanlık sistemi ihtiyaç Medyanın Ankara temsilcileriyle önceki akşam yemekte bir araya gelen Kurtulmuş, Başkanlık Sistemini anlattı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, Başkanlık Sistemini anlattı: Erdoğan da biz de başkanlık sistemini Türkiye'nin meselesi olarak görüyoruz.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin seçim beyannamesinde başkanlık sisteminin de yer alacağının aşikâr olduğunu söyledi. Medyanın Ankara temsilcileriyle önceki akşam yemekte bir araya gelen Kurtulmuş, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

4 ALANDA DEĞİŞİKLİK ŞART

Türkiye'de devletin başka, milletin başka telden çaldığı bir yapılanma olduğunu belirten Kurtulmuş, şunları söyledi: "Millet egemenliğinden söz edeceksek 4 alanda kuvvetlendirmeye ihtiyaç var. Parlamento-milletvekilleri, yürütme, idari mekanizma ve toplumun güçlendirilmesi gerekir. Bir kamu reformuna ihtiyaç var, Türkiye'nin anayasal reformdan kaçmasının imkânı yoktur." Numan Kurtulmuş, şu bilgileri verdi: "Ama bu konu Cumhurbaşkanı'nın talebi değil. Başkanlık siistemi, Türk siyasetinde var olan bir talep ve ihtiyaç. Yönetimde birliği sağlamak için başkanlık sistemine geçilmesi gerekli. Dolayısıyla bizim de seçim beyannamemizde çok farklı konularla beraber Başkanlık sisteminin olacağı da aşikârdır. Sayın Cumhurbaşkanı da başkanlığı kendi siyasi ikbali ile ilgili bir konu olarak asla görmüyor. Tam tersine, bunu bir sistem ve Türkiye'nin daha iyi yönetilmesi meselesi olarak görüyor. Eğer Türk siyaseti başkanlık sistemi de dahil dönüşümü gerçekleştiremezse, hiçbir şey yapmamış olur. Adamları değiştirmek yerine, sistemi değişmeli."

Emin Pazarcı - Akşam


Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,708 µs