En Sıcak Konular

MHP Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı

5 Şubat 2015 17:14 tsi
Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: "İl ve ilçe kongrelerimizin ardından 11. Olağan Büyük Kongremizin 21 Mart 2015 Cumartesi günü gerçekleştirilmesi, MYK toplantısında karara bağlanmıştır. Kurultayımız, anılan tarihte Ankara'da Arena Spor Salonu'nda yapılacak

 MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partilerinin 11. Olağan Büyük Kongresi'nin 21 Mart'ta gerçekleştirilmesinin karara bağlandığını bildirdi.

Yalçın, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı sonrasında yaptığı yazılı açıklamada, MHP'de 17 Kasım 2014'ten bu yana 11. Olağan Kurultay sürecinin yaşandığını belirtti.

Bu çerçevede il ve ilçe teşkilatlarının kongrelerinin yapıldığını, şubat sonuna kadar bütün kongrelerin tamamlanacağını ifade eden Yalçın, il ve ilçe kongrelerinin ardından 11. Olağan Büyük Kongre'nin 21 Mart 2015 Cumartesi günü gerçekleştirilmesinin, bugünkü MYK toplantısında karara bağlandığını kaydetti.

Yalçın, kurultayın bu tarihte Ankara'da Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirileceğini, Büyük Kongre'ye ilişkin hazırlık çalışmalarının da 1 Mart'ta yapılacak il başkanları toplantısıyla başlatılacağını bildirdi.

MYK toplantısında, partinin "bütün seçim çevrelerinde seçime girmesi" ve milletvekili adaylarının tespitinin "merkez yoklamasıyla" yapılmasının karar altına alındığını vurgulayan Yalçın, "MHP, milletvekili aday adaylık başvuru ücretlerini de tespit etmiştir. Engellilerden başvuru ücreti talep edilmeyecektir. Erkek kadın ayrımı yapılmaksızın milletvekili aday adaylığı başvuru ücreti 2 bin Türk lirası olarak tespit edilmiştir" bilgisini verdi.

Bunun yanı sıra MHP'nin seçimlere yönelik propaganda ve tanıtım faaliyetlerine de hız verildiğini belirten Yalçın, partinin kimliğini ve siyasi konumunu yansıtacak seçim konseptine ilişkin, seçim müziği ve sloganlardan afiş ve billboard tasarımına kadar bütün detaylarla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Partilerinin en önemli propaganda vasıtalarından birinin, önceki seçim dönemlerindeki gibi açık hava toplantıları olacağına işaret eden Yalçın, bu çerçevede seçimlere kadar bazı illeri kapsayan bir dizi temalı miting yapılmasının planlandığını ifade etti. Yalçın, partinin seçim konsepti ve temalı mitingler hakkında detaylı bilginin kamuoyuna sunulacağını bildirdi.

-Temalı miting "Nefesimiz ensenizde olacak"

"Nefesimiz ensenizde olacak" şeklindeki ilk temalı mitingin 8 Şubat'ta Kırşehir'de yapılacağını belirten Yalçın, şunları kaydetti:

"Bu temanın seçilme sebebi, seçim meydanlarına inerek anayasal görevini istismar ve ihlal eden Tayyip Erdoğan'a yerinde cevap vermek içindir. Sahip olduğu devlet imkanlarını kullanarak bütün açıklarını kapatan, bütün yolsuzluk ve hırsızlık delillerini karartan, bütün hukuksuzlukları yalan ve iftira perdesiyle örten, 'Yeni Türkiye' yaveleriyle cumhuriyet yerine dikta rejimi kurmaya çabalayan, eyalet sistemi getirme bahanesiyle topraklarımızın bir kısmını bölücü terör örgütüne bırakarak milletimize ihanet kuyuları açan iktidar partisinin ensesinde boza pişireceğimizi duyurmak içindir."

Erdoğan'ın yeniden başkanlık sistemini tartışmaya açmasının iyi niyetle açıklanamayacağını öne süren Yalçın, Erdoğan'ın anayasada cumhurbaşkanının yetkileri açık şekilde tarif edilmişken halen AK Parti'nin Genel Başkanı ve Başbakan gibi davrandığını iddia etti.

Cumhurbaşkanının, devleti anayasa ve yasaları yok farz ederek yönetemeyeceğini belirten Yalçın, bir cumhurbaşkanının seçim mitingleri düzenleyerek iktidar partisine oy istediğinin görülmediğini ifade etti. Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı yetkilerini aşmakla kalmadığını, görevini de kötüye kullandığını savunan Yalçın, bunun anayasal suç olduğunu savundu.

Semih Yalçın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"MHP olarak bu hukuksuz iktidarın yakasını, hırsızlıkların ve yolsuzlukların peşini bırakmayacağız. Tayyip Erdoğan'ın oturduğu muazzez makamı daha fazla istismar etmesine seyirci kalmayacağız. MHP haberlerini sansürleyen, partimizi görmezden gelen yandaş televizyon ve gazetelere rağmen halka gidecek ve bunları birer birer sabırla anlatacağız.

2015 genel seçimleri yaklaşırken sürekli gündemimiz, kaçak sarayında oturmayıp kapı kapı gezerek AKP'ye oy isteme garabetine devam eden Tayyip Erdoğan olacaktır. Onun hukuk ihlallerini ve görevini nasıl kötüye kullandığını bıkıp usanmadan dile getireceğiz. Erdoğan'ın suçlarını ve Başbakan Davutoğlu'nun çizdiği hayali pembe tabloları  birer birer afişe edeceğiz."

AA



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,396 µs