En Sıcak Konular

İngiltere'de Yahudi karşıtı olaylarda artış

5 Şubat 2015 16:23 tsi
"Community Security Trust" grubu, geçen yıl İngiltere'de yaşanan Yahudi karşıtı olayların şimdiye kadarki en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı

İngiltere'de geçen yıl Yahudi toplumunu hedef alan eylemlerin, bir önceki yıla oranla iki kat arttığı bildirildi.

Birleşik Krallık'taki Yahudi toplumuna güvenlik alanında destek veren ve ülke genelinde Yahudi karşıtı eylemleri inceleyen "Community Security Trust" (CST),  2013'te İngiltere'de Yahudi karşıtı 535 olay yaşanırken bu rakamın 2014'te bin 168'e yükseldiğini açıkladı.

Ülkedeki antisemitik eylemleri 1984 yılından bu yana kayıt altına alan CST, Yahudi karşıtı olaylarla ilgili hazırladığı yıllık raporunda, antisemitik eylemlerin şimdiye kadarki en yüksek seviyesine ulaştığının altını çizdi.

Sadece temmuz ayında 314 olayın kayıt altına alındığını belirten CST, Yahudi karşıtı eylemlerdeki artışın yaz aylarında İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışmalarla ilişkili olduğuna işaret etti. CST, kayıt altına alınan olaylarda nefret suçu işleyenlerin neredeyse yarısının Gazze veya Filistin'e gönderme yaptığını kaydetti.

CST, Yahudi karşıtı olayların  geçen yıl başkent Londra'da yüzde 137, Yahudi toplumun yoğun olarak yaşadığı Manchester'da da yüzde 79 oranında arttığını söyledi. Kayıt altına alınan olayların büyük bir kısmının kamuya açık yerlerde yaşandığına dikkati çeken CST, Yahudi vatandaşların hem sözel hem de fiziksel saldırıya maruz kaldığını vurguladı.

- "Endişe verici"

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, CST raporunun "son derece edişe verici olduğunu" belirterek hükümetin antisemitizm sorunuyla ilgili polis ve Yahudi toplumun liderleriyle ortak çalışma yaptığını anımsattı.

İngiltere'de geçen ay 2 bin 200 İngiliz Yahudi'nin katılımıyla düzenlenen anket de  katılımcıların yüzde 45'inin artan Yahudi düşmanlığı sebebiyle İngiltere'de, yüzde 58'inin Avrupa'da gelecekten endişe duyduğunu ortaya çıkarmıştı.

Fransa'yı sarsan terör saldırılarının ardından İngiltere'deki Yahudi toplumunun güvenliğinden endişe duyan İngiliz polisi, ülke genelinde Yahudilerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerdeki güvenlik önlemlerini artırma kararı aldığını açıklamıştı.

Birleşik Krallık'ta Yahudi toplumunun 269 bin üyesi bulunuyor.

AA



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,944 µs