En Sıcak Konular

Dışişleri Bakanı'ndan Fethullah Gülen açıklaması

5 Şubat 2015 15:12 tsi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fethullah Gülen hakkında çıkarılacak olan Kırmızı Bülten hakkında konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili "Mahkeme kararları var. Adalet Bakanlığı kırmızı bülten yayımlayacak" dedi.

Çavuşoğlu, Gülen'in iade edilmesi gerektiğini de vurguladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, annesi Fatma Çavuşoğlu'nun ölümünün 3'üncü yıldönümü dolayısıyla babası Osman Çavuşoğlu'nun Alanya'nın Türkler Mahallesi'ndeki evinde okutulan mevlide katıldı.

Bakan Çavuşoğlu, babası Osman Çavuşoğlu ve kardeşleri Ahmet Çavuşoğlu, Hasan Çavuşoğlu, Hayri Çavuşoğlu, Şükrü Çavuşoğlu ve Aydın Çavuşoğlu ile birlikte taziyeleri kabul etti. Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu'nun da yer aldığı mevlidin ardından katılanlara yemek ikram edildi.

'PASAPORT İPTAL EDİLDİ'

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, mevlide katılanlara teşekkür etti. Bir gazetecinin 'Fethullah Gülen'in yeşil pasaportunun iptal edilmesi söz konusu. Bu konuda ABD Dışişleri Bakanlığı'na müracaatta bulunacak mısınız?' sorusu üzerine Bakan Çavuşoğlu, "Bu işlemler tamamlandı zaten. Pasaport iptal edildi. Dışişleri Bakanlığımız bu tür durumlarda zaten hangi ülke olursa olsun işlemlerle ilgili gerekli bilgileri veriyor. Pasaport iptal olduktan sonra da ABD'ye bilgi verildi" dedi.

'HUKUKİ SÜREÇ İŞLEYECEK'

'Bu sahte beyanla ilgili bundan sonraki süreç ne olacak? ABD'nin uluslararası hukuka göre ne yapması gerekiyor?' sorusuna Bakan Çavuşoğlu, "Mahkeme kararları var. Adalet Bakanlığı kırmızı bülten yayımlayacak. Daha sonra süreç hukuki belgeler üzerinden işleyecek" diye yanıt verdi. Fethullah Gülen'in iade edilmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Çavuşoğlu, "Zaten aramızda da anlaşma var. Hepimizin üye olduğu uluslararası hukuk ve sözleşmeler var. ABD ile de hem anlaşmamız hem de işbirliğimiz var" dedi.

Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,051 µs