En Sıcak Konular

Boydak fabrikalarında işçiler iş bıraktı

5 Şubat 2015 13:55 tsi
Kayseri'de kurulu bulunan ve Türkiye'nin en büyük mobilya fabrikalarından olan Boydak Holding'e bağlı 5 fabrikada çalışan işçiler iş bıraktı.

Boytaş 1, 2, 3, 4, 5 fabrikalarında çalışan 2 bin işçi, örgütlü oldukları Öz Ağaç- İş Sendikası’nın ' sözleşme dönemi olmasına rağmen taleplerini dinlemediği' gerekçesiyle bu sabah iş bıraktı.

İş başı yapmayan işçiler, fabrikalardan yürüyüşe geçerek Boytaş 1’de çalışan diğer işçilerle buluştu. Boytaş 5 İşletme Müdürü Mustafa Karamemiş’in işçilerin önüne geçerek, ‘Arkadaşlar taleplerinizi dinlemeye hazırız, işinize dönün’ çağrısı da işçileri durduramadı.

Bir aydır sendika yöneticilerine taleplerini ilettiklerini ancak kimseye seslerini duyuramadıklarını söyleyen işçiler, “Satılık sendika istemiyoruz” sloganıyla tepkilerini dile getirdi.

Evrensel gazetesine konuşan işçiler 2008 krizinden bu yana fedakarlık yaptıklarını, Boydak’ın hep büyüdüğünü ama kendilerinin bu büyümeden haklarını alamadıklarını söylediler. "Sendikalarının hep patronun teklifine imza attığını" söyleyen işçiler bu kez yüzde 30 zam istediklerini belirttiler.

ANTALYA'DA 200 İŞÇİ BİRBİRİNE GİRDİ

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde otel inşaatında 2 işçi grubu arasında malzeme paylaşımı nedeniyle çıkan ve 200 işçinin karıştığı kavgada, 50 kişi yaralandı.

Olay, saat 08.30 sıralarında Türkler Mahallesi'nde meydana geldi. Otel inşaatında çalışan Ordulu ve Vanlı iki grup arasında iddiaya göre malzeme paylaşımı nedeniyle kavga çıktı. Yaklaşık 200 kişinin karıştığı kavgada birbirlerine kalıp tahtaları ve kesici aletlerle saldıran işçilerden 50'si çeşitli yerlerinden yaralandı.

İhbar üzerine gelerek kavgaya müdahale eden jandarma, uzun uğraş sonucu tarafları ayırdı. Yaralanan işçiler olay yerinde ayakta tedavi edilirken, jandarma inşaat alanında yeniden kavga çıkmaması için bir süre bekledi.

İşçilerin uzun süredir ücret alamadıkları gerekçesiyle gergin oldukları, kavganın da bu nedenle çıkmış olabileceği öne sürüldü.

Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,182 µs