En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan Bank Asya açıklaması

5 Şubat 2015 13:13 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TMSF'nin el koyduğu Bank Asya hakkında açıklama yaptı, hükümete yüklendi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TMSF’nin yönetimine el koyduğu Bank Asya’ya destek çıkarak, “Hiç kimsenin Türkiye’de can ve mal güvenliği yoktur. Herkesin bunu bilmesi lazım. Bank Asya bunların tipik bir örneğidir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, laikliğin Anayasa’ya girişinin 78. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “İç Güvenlik Paketi’yle ilgili olarak halkı tahrik ettiği” yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Davutoğlu’nun İç Güvenlik Yasa Teklifi’yle ilgili bilgisi olduğunu sanmıyorum. Çünkü kendisi Başbakanlık koltuğunda oturmakla beraber ona bilgi verildiğini de sanmıyorum. Orada tahrik eden biz değiliz, yasayı çıkaranlardır toplumu tahrik edenler. Siz silahla ateş edene bir yıl, sapanla taş atana iki yıl verirseniz bu toplumu tahrik edersiniz. Ayrıca telefonların dinlenmesi, kişilerin gözaltına alınması, bunların yapılması doğru değil. Kötü niyetli müfettişlerin aklanmasına yönelik düzenlemeler de var. Biz demokrasiyi, insan haklarını istiyoruz, Anayasa’ya aykırı uygulamalar istemiyoruz. Almanya’da, Fransa’da, Amerika’da insan hakları için tanınan yetkiler neyse aynısını Türkiye’de istiyoruz" dedi.

"BANK ASYA BUNUN TİPİK ÖRNEĞİ"

TMSF’nin Bank Asya’ya el koymasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Hiç kimsenin Türkiye’de can ve mal güvenliği yok. Hiç kimsenin Türkiye’de can ve mal güvenliği yoktur. Herkesin bunu bilmesi lazım. Bank Asya bunların tipik bir örneğidir. 12 yaşındaki çocuğun vurulması buna tipik bir örnektir can güvenliği ile ilgili" ifadesini kullandı.

Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,775 µs