En Sıcak Konular

Zekeriya Öz için yakalama istemi!

5 Şubat 2015 13:13 tsi
Zekeriya Öz'ün, Recep Tayyip Erdoğan'a "hakaret ve tehditte bulunduğu" iddiasıyla yargılandığı davada Öz için yakalama istendi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) görevden uzaklaştırılan Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında "17 Aralık soruşturmasını gerekçe göstererek, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ve tehditte bulunduğu'' iddiasıyla açılan kamu davasının ikinci duruşması yapıldı.

Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Öz katılmazken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya ve Öz'ün avukatı İsmail Yanar hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, heyet değişikliği nedeniyle önceki duruşmanın zabıtlarının okunmasının ardından, usulüne uygun vekaletnameler uyarınca İstanbul Barosuna kayıtlı Yanar'ın sanık avukatı, Ankara Barosu avukatlarından Özkaya'nın da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vekili olarak duruşmalara katılmasına karar verdi.

YAKALAMA EMRİ İSTEMİ

Özkaya, Bolu Ağır Ceza Mahkemesine sanığın savunmasının tespiti için gönderilen talimat yazısının iade edildiğini belirterek, "Şu anda duruşma salonunda bulunmamaktadır. Kendisi hakkında CMK 98 (Soruşturma evresinde çağrı üzerine gelmeyen veya çağrı yapılamayan şüpheli hakkında, cumhuriyet savcısının istemi üzerine sulh ceza hakimi tarafından yakalama emri düzenlenmesi. Ayrıca, tutuklama isteminin reddi kararına itiraz halinde, itiraz mercisi tarafından da yakalama emri düzenlenmesi) maddesi gereğince yakalama emri çıkartılmasını talep ederiz" diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı Turan Kılıç da Bolu Ağır Ceza Mahkemesinden gelen talimat cevabına ve okunan belgelere itirazı olmadığını dile getirerek, sanığın Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sisteminde (UYAP) kayıtlı Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) adresine talimat yazılmasına karar verilmesini talep etti.

Sanık Öz'ün avukatı Yanar ise celse arasında sundukları dilekçeyi tekrarladıklarını kaydederek, "Müvekkilim şu anda İstanbul Üsküdar'dadır. Adresini bildirdik. Bu adresten talimatla ifadesinin alınmasını talep ederiz. Müvekkilimin savunması alındıktan sonra tevsii tahkikat (soruşturmanın genişletilmesi) taleplerimiz olup olmadığı hususunda ve esasa ilişkin savunmalarımızı yapacağız" ifadesini kullandı.

MAHKEME REDDETTİ

Mahkeme heyeti, sanık Öz'ün ifadesinin alınması için İstanbul Anadolu Adliyesi Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılmasına, sanığın adresinin avukatı tarafından bildirilmiş olması dolayısıyla katılan vekilinin sanık hakkında yakalama emri çıkarılması talebinin bu aşamada reddine, davanın aşamalarına ilişkin HSYK'ya bilgi verilmesini kararlaştırarak duruşmayı 7 Nisan'a erteledi.

ERDOĞAN'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Özkaya, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "İkametini Bolu'dan İstanbul'a taşımış. Bu sebeple mahkeme, İstanbul Anadolu Adliyesi Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazdı. 7 Nisan'a duruşma günü verdi" dedi.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Öz'ün, Twitter'daki hesabından çeşitli tarihlerde isim zikretmeden dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımlarda bulunduğu, tehdit ve hakaret içerikli sözler sarf ettiği öne sürülerek, kamu davası açılması istenmişti.

Şüphelinin, 16-22 Temmuz'da Twitter hesabındaki paylaşımlarının incelendiğine işaret edilen iddianamede, "Her ne kadar isim zikretmese de Twitter'da hedef belirlenen kişinin müşteki ve dönemin Başbakanı Erdoğan olduğu aşikardır. Tehdit suçunun unsurları irdelendiğinde kişinin hayatı, bütünlüğü ve mal varlığına karşı saldırı olacağına dair beyanın bulunması, kötülüğün mutlaka tehdit eden tarafından gerçekleştirilmesi şart olmayıp, üçüncü kişilerin de bunu yapabileceğini beyan etmesi, suçun oluşması için geçerlidir" ifadesine yer verilmişti.

Geçen yıl Temmuz ayında, Zekeriya Öz, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ölümle tehdit etmiş, bu tweet üzerine de Erdoğan dava açmıştı.

SONU KADDAFİ GİBİ OLACAK

Savcı Öz, Recep Tayyip Erdoğan'ı ima ederek, sonunun idam edilen Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin ve linç edilerek öldürülen Libya'nın eski lideri Kaddafi gibi olacağını öne sürmüştü.

aa



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,612 µs