Bu şarkı çok tartışılacak! | " /> Bu şarkı çok tartışılacak! | "/>

En Sıcak Konular

Bu şarkı çok tartışılacak!

15 Eylül 2007 14:30 tsi
Bu şarkı çok tartışılacak! Şarkıcı İsmail Türüt'ün Hrant Dink suikastını savunduğu şarkısı deprem yarattı. Şarkının yayınlandığı şirketin adı da bir hayli ilginç. İşte o şarkının sözleri ve ilginç detaylar...

İsmail Türüt, "Plan yapmayın plan" adlı şarkı ve klibinde, Dink suikastının zanlıları Ogün Samast ve Yasin Hayal'i savunuyor. Samast ile Hayal'in fotoğraflarının yer aldığı klipte, Türüt, iki zanlı için "Ogün öyle desinler bugün böyle desinler/ Fatihalar Yasinler bitmez Karadeniz’de" diyor.

ANF'de yer alan habere göre Dink suikastını savunan Türüt, "Vatan satanı bir kişi/ alnında biter bin kişi" diyor ve Hrant Dink'in parçalanan fotoğrafı ile suikast sonrası çekilen fotoğrafını gösteriyor. Türüt, Hrant Dink cenazesinden görüntülerinin de yer aldığı klibinde, suikasta karşı çıkarak halklar arasında kardeşlik isteyenleri, "Bırakın çan çalmayı, Ermenici olmayı/ Millet böyle dolmayı yutmaz Karadeniz’de" sözleriyle saldırıda bulunuyor.

İsmail Türüt'ün Dink suikastını savunduğu albümünü çıkaran müzik şirketinin ismi de dikkat çekiyor. Müzik Şirketi'nin adı, Hrant Dink cinayetinin katil zanlısı Ogün Samast ile aynı ismi taşıyor. Ogün Müzik Şirketi'nin Türk Telekom'un güncel rehberi e-rehberinde herhangi bir kaydı da bulunmuyor. Hemen hemen bütün müzik şirketlerinin internet ortamında web sayfası bulunurken, Ogün Müzik'in herhangi bir kaydının bulunmaması dikkat çekiyor.

İsmail Türüt'ün bu şarkı ve klibi yargıya taşınıyor. Dink ailesinin avukatı Erdal Doğan, klip ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi de, Türüt hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Hukukçular, İsmail Türüt'ün şarkı ve kilibinde, Türk Ceza Kanunu'nun birçok maddesini ihlalden dava açılabileceğini belirtiyor. Buna göre, "suç ve suçluyu övmek" başta olmak üzere "halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek", "ırkçılık" ve "kişilik haklarına saldırı"dan Türüt hakkında dava açılabilir.

Birgün gazetesine açıklama yapan İsmail Türüt, klibi savundu. Klibi henüz izlemediğini belirten Türüt, "Ben Karadeniz'e yapılan kahpelikleri dile getirdim. Tebrik ederim yapanı. Çok isabetli olmuş. O şarkıdaki sözleri her yere çekebilirler" diye konuştu.

Birgün gazetesinde kilibini savunan Türüt, Yeni Şafak Gazetesine yaptığı açıklamadaysa, klibi sahiplenmedi. Şarkı sözlerinin kendisine ait olduğunu belirten İsmail Türüt, “Klip bana ait değil. Fatiha Yasindedir demek duadadır. 'Ogün öyle desinler' derken de Dink cinayetinin zanlılarından bahsetmedim. Böyle bir niyetim olsa 'Çakıcılar, Pekerler bitmez' derdim. Şarkıyı yazmamda Dink cinayetinin de etkisi oldu. Çünkü bu cinayet de ülke üzerine oynan oyunların bir devamı. Ancak çekilen klibi hiç beğenmedim. Görüntüler hoş değil” dedi. 

İşte o şarkının sözleri

Plan Yapmayın Plan

Gitmez Karadeniz’de

Kahpelik yalan dolan

Tutmaz Karadeniz’de


Bırakın çan çalmayı

Ermenici olmayı

Millet böyle dolmayı

Yutmaz Karadeniz’de.


O gün öyle desinler

Bugün böyle desinler

Fatihalar, Yasinler

Bitmez Karadeniz’de.


Şerefini Şanını

ortaya kor canını

Hiç kimse vatanını

Satmaz Karadeniz’de


Anladık var öcünüz

Belli kuyruk acınız

Kargaşaya gücünüz Yetmez Karadeniz’de


Vatan satsa bir kişi

Anında biter işi

Türk ve İslam güneşi

Batmaz Karadeniz’de



Bu haber 4,149 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,881 µs