En Sıcak Konular

İlköğretim okullarında 'Paralel' propaganda

5 Şubat 2015 08:34 tsi
İlköğretim öğrencilerinin çantalarına, Paralel Yapı'nın propagandasını yapan kitapçıklar bırakıldığı ortaya çıktı.

Paralel Yapı'nın ilkokullarda, Fethullah Gülen propagandası içeren ve 17-25 Aralık darbe girişimlerini savunan kitapçıklar dağıttığı ortaya çıktı.

Paralel Yapı seçim öncesinde kara propagandayı ilkokullara kadar indirdi. Paralel Yapı mensubu öğretmenler öğrencilerinin çantasına Fethullah Gülen'in konuşmaları ile Zaman gazetesinin iddialarından oluşan kitapçık yerleştirdi. Kitapçığı bulan veliler şikayet yağdırdı. Bakanlık müfettişleri de soruşturma başlattı. Skandal, Ankara Keçiören bölgesindeki bir ilköğretim okuluna giden çocuğu A.A.'nın çantasında, Paralel propaganda kitapçığını bulan veli C.A.'nın, Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurmasıyla ortaya çıktı. Veli C.A., kitapçığı MEB'e getirerek "Çocuğuma propaganda yapıyorlar. Derslerde de bu kitapçıklardakileri anlatıyorlarmış" diye şikâyette bulundu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla Rehberlik Denetim Hizmetleri Başkanlığı harekete geçti. Kitapçığın sadece Paralel Yapı'nın kullarında değil bir çok devlet okulunda da dağıtıldığı tespit edildi.

ÖZ'ÜN DUBAİ TATİLİNE SAVUNMA
 

Çocuklarının çantasından çıkan kitapçıkta çocuklara, 17-25 Aralık darbe girişimini savunulup Fethullah Gülen'in "Hocaefendi" adı altında verdiği röportajların tam metni bulunuyor. Aynı kitapçıkta, savcı Zekeriya Öz'ün işadamlarının parasıyla yaptığı ve görevden uzaklaştırılmasına yol açan beleş tatiller de savunularak, "Öz'ün, Ali Ağaoğlu'nun parasıyla Dubai'ye safariye çıktığını bile yazdılar. Belgelerdeki tarihlerin ve bilgilerin tutmadığı ortaya çıktı" deniyor. Kitapçıkta diğer bir detay da emniyet imamı Kozanlı Ömer'le ilgili. Sabah'ın gündemi sarsan haberini yalanlamaya çalışan Paralel Yapı, "Takvim ve Sabah gazetelerinin 'cemaatin emniyet imamı' diye verdikleri şahsın daha önce Hanefi Avcı'nın kitabında da adı geçmişti. Bu şahıs dava açmış ve bu iddiayı ortaya atanlar tazminata mahkûm edilmişti. Bilgiler arşivden çıkarılarak yeniden servis edildi" deniyor. Oysa Kozanlı Ömer kodadlı Osman Hilmi Özdil, deşifre olunca yurtdışına kaçtı. Rehberlik ve Denetim Hizmetleri Başkanı Atıf Ala da konuya ilişkin bir genelge yayımlayıp, okul yönetimlerinden gereğinin yapılmasını istedi. Okullarda siyasi propaganda yaptığı tespit edilen öğretmenler hakkında soruşturma başlatıldı. Söz konusu öğretmenlerle ilgili, kamu görevinden atma cezası söz konusu olabilecek.

Sabah

 

Bu haber 406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,837 µs