En Sıcak Konular

''Kılıçdaroğlu'nun kafasından büyük''

5 Şubat 2015 08:22 tsi
AK Partili Vekil Bülent Turan, İç Güvenlik Yasası'yla ilgili muhalefetten gelen ilginç tepkileri eleştirdi.

24 TV'de Murat Çiçek'in sunduğu Açık Görüş programına katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan yaklaşan genel seçimler, iç güvenlik paketi ve başkanlık sistemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 HDP lideri Demirtaş ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun paketi yönelik ilginç eleştirilerine değinen Bülent Turan, muhalefet liderlerinin konuyu çarpıtmaya ve hedefinden saptırmaya çalıştığını belirterek şöyle konuştu:

"DEMİRTAŞ'I İBRETLE İZLİYORUZ"

 Demirtaş'ı ibretle izliyoruz. Cumhurbaşkanlığı adaylığı süreci içerisinde zaman zaman Etiler adayı, zaman zaman İmralı adayı, zaman zaman Kandil adayı olduğunu şaşkınlıkla izledik.

 "Molotof kokteyli yasaktı, niye tekrar yasaklıyorsunuz" anlayışını kısmen anlamaya çalışıyorum. Fakat, aynı Demirtaş'ın Kobani eylemlerinde partisini, vatandaşı, kendi seçmenini sokağa çağırması sonucunda, o olayları beraber yaşadık.

 Molotof yasaktı. Buna rağmen o olayları beraber yaşadık. Yasin Börü için içimiz kan ağlıyor. Bu insanlar, sözümona molotof yasak olmasına rağmen öldüler, öldürüldüler. Ve şimdiye kadar halen, Demirtaş'tan "biz halkı sokağa çağırdık, ama yanlış yapmışız" beyanatını duymadık.

"DEMİRTAŞ'IN ÇAĞRISIYLA BİR GÜNDE 50 KİŞİ ÖLDÜ"

 Biz molotof kokteylinin veya benzer silahların bu ülkede suç olmasını, rüyamızda gördük de, sabah kalkıp istiyor değiliz. Bir günde 50 kişi öldü bu ülkede birkaç ay önce. Bunda Selahattin Demirtaş'ın büyük bir etkisi var. "Sokağa çıkın" daveti var.

 Kanunların yeterli olmadığını gördüğümüzden dolayı bazı adımları atıyoruz. Hukuk reel hayattan ayrı değildir. Üzülerek izliyorum. Muhalefet partileri iktidara yol, yön gösterir.

"O SAPAN DEĞİL, ADETA MANCINIK"

 Ancak dün ana muhalefet partisi lideri, Demirtaş'ı aratmayacak şekilde bu kanuna karşı olduğunu ifade etti. Dedi ki "sapan nasıl suç aleti olabilir" dedi. Sapan dediği, kendi boyundan büyük. Öyle, o çocukların oynadığı sapan değil o. 1 metreden fazla sallanan ip. Sapan dediği adeta mancınık. Siz nasıl bunları savunabilirsiniz?

"BİLYE DEDİĞİ ŞEY, KILIÇDAROĞLU'NUN KAFASINDAN BÜYÜK"

 Sayın Kılıçdaroğlu utanmadan sıkılmadan dedi ki, "ben en önde yürüyeceğim". En önde yürü. O taşı atacak mısın? O sapanın lastiğini çekecek misin? Sanki bu ülkede özgürlükler anlamında bir engel varmış gibi algı oluşturmanın bir anlamı yok. "Bilye yasaklanıyor" dedi. O bilye dediği, Kılıçdaroğlu'nun kafasından büyük neredeyse.

Şunu da ifade etmek istiyorum. Bu düzenlemenin hiçbir maddesi, Avrupa Birliği'nin normlarının altında değildir. PKK yandaşları, sözümona ayaklanma düzenleyenler, benzer eylemleri Almanya'da, Fransa'da, İngiltere'de yapıyorlar, bir tek polisin burnu kanamıyor, bir tek esnafın dükkanının camı kırılmıyor.

star.com.tr

Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,286 µs