En Sıcak Konular

Diyanet'ten IŞİD'e sert tepki

4 Şubat 2015 15:50 tsi
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, IŞİD'in Ürdünlü pilotu yakarak öldürmesine sert tepki gösterdi, "İslam börtü böceği bile yakarak öldürene lanet etmiştir"

Ürdünlü pilotun IŞİD tarafından yakılarak öldürülmesine Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez sert tepki gösterdi, "İslam börtü böceği bile yaraka öldürene lanet etmiştir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, IŞİD'in Ürdünlü pilotu öldürmesine ilişkin, "İslam peygamberi, insana zarar veren herhangi bir börtü böceği bile yakarak öldürenlere lanet etmiştir. Maalesef İslamiyet'in, İslam dünyasının, bu tür vahşetlerle, bu tür dehşetlerle, bu tür insanlık dışı uygulamalarla gündeme geliyor olması, gerçekten İslam dininin iki taraftan büyük bir haksızlığa uğradığını gösteriyor. Hem içeriden hem de dışarıdan" dedi.

"KENDİ EVİNDEKİ ATEŞİ SÖNDÜREMEYEN İSLAM DÜNYASI..."

İslamofobiya konusuna değinen Görmez, "Tabii hepimiz şunu bütün dünyaya haykırmalıyız ve demeliyiz ki kendi evindeki ateşi söndüremeyen bir İslam dünyası, İslamofobiyle mücadele edemez. Kendi topraklarını iman yurdu, barış yurdu, özgürlük yurduna dönüştüremeyen bir İslam dünyasının, başka dünyalarda İslam korkusuyla, İslam kaygısıyla, İslam düşmanlığıyla mücadele etmesi mümkün olmaz. Öncelikle İslam dünyasının kendi evindeki fitne ateşini söndürmesi lazım. Ta ki başka dünyalarda İslam'a yönelik yanlışlıkları düzeltme imkanına sahip olsun" ifadelerini kullandı.

"İSLAM BÖCEĞİ BİLE YAKANA LANET ETMİŞTİR"

Görmez, IŞİD'in Ürdünlü pilotu öldürmesini büyük üzüntüyle takip ettiklerini dile getirdi. "Halbuki, biz öyle bir dinin mensuplarıyız ki bir karıncayı yakmak haramdır, bir böceği yakmak haramdır" diyen Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İslam Peygamberi insana zarar veren herhangi bir börtü böceği bile yakarak öldürenlere lanet etmiştir. Dolayısıyla böyle olduğu halde maalesef İslamiyet'in, İslam dünyasının, bu tür vahşetlerle, bu tür dehşetlerle, bu tür insanlık dışı uygulamalarla gündeme geliyor olması, gerçekten İslam dininin iki taraftan büyük bir haksızlığa uğradığını gösteriyor. Hem içeriden hem de dışarıdan. Bize büyük görevler düşüyor. İslam alimlerine, İslam bilginlerine büyük görevler düşüyor. Hem evimizdeki fitne ateşini söndürme hem aramızdaki kardeş kavgalarını bitirme hem de bütün dünyada İslam'a yönelik yapılan yanlışlıklara hikmetle karşılık verme imkanına ancak bu şekilde sahip olabiliriz. O yüzden din müesseselerinin, Müslüman din adamlarının, ilim adamlarının çok daha büyük bir çaba ve gayret içinde olması gerekiyor.

Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,325 µs