En Sıcak Konular

ADD strateji değiştirdi; dinî bayramlarda gıda dağıtacak

15 Eylül 2007 13:03 tsi
ADD strateji değiştirdi; dinî bayramlarda gıda dağıtacak Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), strateji değişikliğine gidiyor. Kuruluş amacını 'Atatürk devrimlerine bekçilik etmek' olarak özetleyen dernek, yeni süreçte halkın arasına girip toplumsal sorunlara çözüm üretmeye çalışacak.

'Cumhuriyet Mitingleri'yle halkla kaynaşma sağlayamayan ADD, Genel Başkan Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un talimatıyla hayır işlerine yönelecek. 
 
ADD yönetimi, fakir vatandaşlar için giysi ve gıda yardımları toplayıp bunları ulusal ve dini bayramlarda dağıtma kararı aldı. Zaman'da yer alana habere göre dernek üyelerinden de Atatürkçü sistemin halkla daha fazla nasıl bütünleştirileceğine dair fikirler istendi.

Nisan ayında organize ettiği 'Cumhuriyet Mitingleri'yle siyaset mühendisliğine soyunan ADD, bu çabasında başarılı olamayınca daha mütevazı işler yapmaya karar verdi. Dernek başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, tüm şubelere bir genelge göndererek, yeni stratejinin ayrıntılarını anlattı. Genelgede, 'Atatürkçü düşünce sisteminin halkla bütünleşmesi için ekonomik açıdan olanakları sınırlı yurttaşlara dernek tarafından yardım ve destek faaliyetlerinin yapılacağı' belirtildi. Tüm üyelerin, bu yönde ne tür faaliyetler yapılabileceğine ilişkin düşüncelerini 15 Ekim 2007'ye kadar ADD Genel Merkezi'ne ulaştırması istendi.

ADD tüzüğünde, derneğin amacı şöyle özetleniyor: "Atatürk'ün önderi olduğu Türk devrimini ve bu devrimin temelini oluşturan Atatürk ilkelerini, düşünce sistemini, devrimin bugünkü sonuçlarını ve yarınlara uzantılarını, davranışlarını, savaşımlarını ve yapıtlarını incelemek, araştırma konusu yapmak, bunlara karşı girişim, adım ve akımlarla yasalar çerçevesinde düşün savaşımı vermek." Dernek, geçen nisanda AK Partili birinin Köşk'e çıkmaması için CHP'nin desteğiyle 'Cumhuriyet Mitingleri' düzenlemişti. Bu nedenle 'kuruluş amacından saparak, halkı iktidara karşı kışkırtmakla' suçlanmıştı.


'Mitingler olmadı, halkın arasına girelim'
Teşkil edilecek sağlık kolları ile köy ve olanakları kısıtlı şehir kıyılarında periyodik sağlık taramaları, tedavi ve sağlık koruma programları yapmak ve uygulamak.
ÖSS'ye hazırlık kursları düzenlemek.
Köy odalarında gençler ve bayanlar için Atatürk hakkında söyleşiler yapmak.
Köylü ve olanakları kısıtlı yerlerde oturan yurttaşların el emeklerini değerlendirmeye yönelik kermes, doğal ürün sergileri ve satış etkinlikleri ve benzer çalışmalar yapmak.
Çocukları askerlik hizmeti yapmakta olan ailelere yönelik çeşitli yardım etkinlikleri düzenlemek.
Yaşlılara yönelik özel sağlık koruma programları düzenlemek.
Köy okulları ve odalarına kitap desteği sağlamak.
Olanakları sınırlı yurttaşlar için giysi ve gıda destek kampanyaları ve köy gezileri düzenlemek, bu kampanyaları ulusal ve dini bayramlarda yoğunlaştırmak.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki şubeleri destekleyici çalışmalar yapmak. 



Bu haber 291 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,245 µs