En Sıcak Konular

HDP sol partilerle aday üzerinden ittifak yapacak

4 Şubat 2015 12:28 tsi
Selahattin Demirtaş, barajı aşmak için sol partilerle "ittifak" yerine "adaylar üzerinden" birlikte seçime girme üzerinde hareket edebileceklerini söyledi


Oy oranlarının yüzde 9'u aştığını ve bunun en çok Ak Parti'yi rahatsız ettiğini söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, sol-sosyalist partilerle görüştüklerini 'ittifak' değil ama 'aday gösterme' şeklinde bir birliktelik yapabileceklerini söyledi.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın partisinin dünkü grup toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda 'ittifak' konusu da gündeme geldi. CHP ile bir ittifak yapmalarının artık mümkün olmadığı belirten Demirtaş sol/sosyalist parti ve çevrelerle seçim için görüştüklerini söyledi.

Demirtaş şunları söyledi, "Partilerle ittifak arayışımız yok, ancak birlikte hareket etmek için görüşmeler yapıyoruz. Birinci tur görüşmeleri yaptık. ÖDP’yle, Haziran Hareketi’yle görüştük. Sol-sosyalist kesimlerle görüştük. İttifak için değil, bazı yerlerde onların adaylarını gösterebiliriz. Meclis’e girerlerse istifa edip partilerine katılabilirler. Ama daha çok toplumsal kesimlerle görüşüyoruz, Alevilerle, azınlıklarla, dini cemaatlerle. Buralarda daha çok karşılığımız var. Onlarla ilişkilerimiz daha iyi görünüyor."

CHP DE İTTİFAK ARAYIŞLARINDA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yaklaşık iki hafta önce sürpriz bir biçimde ÖDP Eşbaşkanı Alper Taş ile bir araya gelmişti.

Bir saat süren görüşmeden sonra Kılıçdaroğlu yakın çevresine Taş’ın da aralarında olduğu bazı Birleşik Haziran Hareketi (BHH) temsilcilerini milletvekili adayı olarak meclise taşıma konusuna sıcak baktığını anlattı.

‘2-3 İSİM OLABİLİR’

Alınan bilgilere göre görüşmede ittifak konusu gündeme gelmese de, Kılıçdaroğlu yakın çevresine Taş’ın da aralarında olduğu bazı Birleşik Haziran Hareketi temsilcilerini milletvekili adayı olarak parlamentoya taşıma konusuna sıcak baktığını anlattı. CHP kulislerinde iki ya da üç BHH temsilcisinin seçilebilir sıralardan kontenjan kullanılarak vekil adayı yapılacağı konuşuluyor.

Birleşik Haziran Hareketi, Gezi Parkı eylemlerini temel alarak yola çıkan bir oluşum.



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,696 µs