En Sıcak Konular

Hükümetten Bank Asya açıklaması

4 Şubat 2015 11:47 tsi
Hükümetten Bank Asya açıklaması
Bank Asya yönetiminin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devrine ilişkin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) kararı ile ilgili hükümet kanadından ilk açıklama geldi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devrine ilişkin BDDK kararının, Türkiye'deki bankacılık piyasasının kurallarının bir sonucu olduğunu söyledi.
 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bankacılık piyasası kurallarının bir sonucu olduğunu belirterek, "Türkiye'de en azından finansal piyasalar için de bir spekülasyon sonlandırılmış ve daha güvenli bir ortama geçilmiştir" dedi.
 
Zeybekci, Finlandiya Avrupa İşleri ve Dış Ticaret Bakanı Lenita Toivakka ile görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Merkez Bankasının faiz kararına ilişkin soruları yanıtlayan Zeybekci, Türkiye'de enflasyonun aşağı yönlü trend içinde olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.
 
Zeybekci, enflasyon ve faiz arasındaki ilişkinin sağlıklı ortamlarda tartışılması gerektiğini vurgulayarak, "Sorumluluk makamında olan bizler, bazı şeyleri yorumlarken dikkat etmemiz gerekiyor. Ama maalesef Merkez Bankamızın bu en son ki yaklaşımları gereksiz bir beklenti ortaya çıkardı" diye konuştu.
 
Dünyada bir faiz indirimi dalgası olduğuna dikkati çeken Zeybekci, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin de faizleri düşürücü politikalar izlediğini kaydetti.
 
"Cesur olalım"
 
Türkiye'nin OECD içinde en yüksek faizi ödeyen ülke olduğunu belirten Zeybekci, Türk sanayicisine bu faizi ödettirmenin haksızlık olduğunu ifade etti.
 
Zeybekci, Merkez Bankası'nın 4 Şubat'ta ara toplantı yapacağına yönelik açıklamasının ardından piyasaların bunu satın aldığını, reel faizlerin aşağıya doğru gittiğini belirterek, "Dünkü açıklamadan sonra reel faizler tekrar yukarıya doğru geldi. Bu konuda cesur olalım. Türkiye'nin bu maliyetleri ödemesine gerek yoktur. Herkes sorumluluklarını bir daha düşünsün" diye konuştu.
 
"Yapılması gereken yapılmıştır"

 
Bank Asya yönetiminin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devrine ilişkin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) kararını da değerlendiren Ekonomi Bakanı Zeybekci, şöyle konuştu:
 
"Bu kararın yorumlanacak bir tarafı yoktur, tamamen matematiksel değerlere tabidir. Kurallar konmuştur, 'rakamsal değerler şunun altına indiğinde sonuç şu olur' dendiği için rakamsal değerlerle ilgili tamamen teknik bir çalışmadır. Türkiye'deki bankacılık piyasasının kurallarının bir sonucudur, bunun yorumlanacak bir tarafı yoktur. Kim olursa olsun, yapılması gereken yapılmıştır. Türkiye'de en azından finansal piyasalar için de bir spekülasyon sonlandırılmış ve daha güvenli bir ortama geçilmiştir."

aa



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,496 µs