En Sıcak Konular

Pakete yüzde 80 destek var

4 Şubat 2015 11:17 tsi
Pakete yüzde 80 destek var
İçişleri Bakanı Ala, "İç Güvenlik Paketi"ne ilişkin, "Halkın desteği çok olumlu, araştırmalar yaptık yüzde 80 destek var" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, AA Editör Masası toplantısında, editör ve muhabirlerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor ve son dönemdeki siyasi gelişmelerle bakanlığının faaliyetlerine ilişkin konularda değerlendirmelerde bulunuyor.
 
İçişleri Bakanı Ala, "İç Güvenlik Paketi"ne ilişkin, "Anamuhalefet partisinin genel başkanı, 'Söz veriyorum o gençlerin en önünde ben olacağım' demiş. Molotof taşımayacaksa, kuralların belirlediği güzergahta yürüyecekse, elinde sapan, demir bilye olmayacaksa, yüzünü suç işlemek üzere kapatıp elinde de kanun dışı birtakım enstrümanlar olmayacaksa ve kalabalıkların arkasından polisimize, milletimize karşı yaralayıcı, bereleyici şeyler atmayacaksa yürü. Biz de senin güvenliğini sağlayalım" dedi.
 
Ala, "Ateşli silahlar kanununa göre, sapan zaten suç değil. Evinde adamın sapan varsa, isterse mancınık olsun, hiç cezası yok. Ama silahın var. Ama ikisini de alır getirirse toplantıya ve kullanırsa silah gibi o zaman silaha iki ceza var, hem bulundurmaktan hem de bunu kullanmaktan, oysa buna bir ceza var, silah gibi kullanmaktan. Bu mantığı kurmuyor, kurnazlıkla o yalanı kara propagandaya dönüştürüyorlar ve zannediyorlar ki millet de buna inanacak" şeklinde konuştu.
 
"Eğer eleştireceksiniz oturup çalışacaksınız"
 
İçişleri Bakanı Ala, şöyle konuştu:
 
"Suçlular tedirgin olacak ama suç işlememiş olanlar da rahat olacak. İşini iyi yapan güvenlik birimleri taltif edilecek, kötü yapan, art niyetli davranan da cezalandırılacak. Getirdiğimiz şeyler bunlar.
 
Vatandaşın can ve mal güvenliğinden bahsediyoruz. Eğer eleştireceksiniz oturup çalışacaksınız. Dersinize çalışıp eleştireceksiniz. Vatandaşın can ve mal güvenliğinin söz konusu olduğu bir düzenlemede kulaktan duyma birtakım yanlış argümanlarla, yalan yanlış malumatlarla eleştirmeyeceksiniz"
 
Pakete yüzde 80 destek var
 
Ala, "Halkın desteği çok olumlu, araştırmalar yaptık yüzde 80 destek var. Zaten vatandaş bekliyordu, bu kadar ağır Gezi Olaylarında, 6-7 Ekim olaylarında başka zamanlarda neler yaşandığını biliyor, çok ciddi bir halk desteği var. Araştırmadıkları argümanlar üzerinden eleştiriler yapıyorlar, maalesef yanlış yapıyorlar" dedi.

aa


Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,601 µs