En Sıcak Konular

TSK’nın ‘Hayalet’i Arapları büyüledi

4 Şubat 2015 09:17 tsi
TSK’nın ‘Hayalet’i Arapları büyüledi Türk mühendislerce inşa edilen Deniz Kuvvetleri’nin radara yakalanmayan teknolojik gemisi TGC Büyükada Suudi Arabistan’da büyük ilgi gördü.

Deniz Kuvvetleri’nin, milli gemi konseptinde dizayn ve inşa edilen, Ada Sınıfı Korvetlerin ikincisi TCG Büyükada (F-512), Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde Arap medyasının karşısına çıktı. Hayalet gemi olarak adlandırılan TCG Büyükada, 26 Ocak-15 Nisan arasında icra ettiği görev kapsamında, körfez ülkeleri ile ilişkilerin geliştirilmesine katkı amacıyla; Aden Körfezi, Arap Denizi ve Basra Körfezi’ne istinaden bölge ülkelerinin Deniz Kuvvetleriyle harekât ve eğitim faaliyetleri yürütecek.

Türkiye’nin Cidde Başkonsolosluğu, Cidde Limanı’nda 3 gün konuk edilen TCG Büyükada ve mürettebatı ile yakinen ilgilendi.

Suudi basını büyük ilgi gösterdi

Cidde Basın Ataşeliğince düzenlenen basın bilgilendirme toplantısına Suudi medyasından çok sayıda gazeteci katıldı.

TCG Büyükada Gemisi Komutanı Binbaşı Ali Tuna Baysal, Türkiye’nin imalatı savaş gemisi Büyükada’yı tanıtmak amacıyla Cidde limanına geldiklerini söyledi. Binbaşı Baysal, Türk mühendislerince  geliştirilen TCG Büyükada ileri teknolojiye ve GENESİS adlı milli komuta kontrol sistemine sahip olduğunu anlattı.

Kuveyt ve Pakistan’a gidecek

 Baysal, daha sonra Kuveyt ve Pakistan ile askeri eğitim gerçekleştirecek geminin önümüzdeki dönemde askeri eğitim ve Türkiye’nin gemi inşa sanayini tanıtmak için Jubeyl limanına gideceğini belirtti.

Aden Körfezi Tezkeresi 6’ncI  kez uzatıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının Aden Körfezi’ndeki görev süresinin bir yıl uzatılmasına dair Başbakanlık Tezkeresi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. TSK deniz unsurlarının korsanlık, deniz haydutluğu ve silahlı soygunla mücadele amacıyla yürütülen uluslararası çabalara destek için Aden Körfezi, Somali kara suları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görevlendirilmesi ve bununla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılması için verilen izin süresinin, 10 Şubat 2015’ten itibaren 1 yıl daha uzatılmasına dair Başbakanlık Tezkeresi, Genel Kurul’da görüşüldü. Görüşmelerin ardından kabul edilen Aden Körfezi Tezkeresi, daha önce 5 kez uzatılmıştı.

Star

Bu haber 1,213 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,294 µs