En Sıcak Konular

Suriye için "Açız, üşüyoruz, ölüyoruz" kampanyası

3 Şubat 2015 17:17 tsi
İHH Konya Şube Başkanı Uysal: "Kampanya kapsamında bu ay hedef koyduğumuz 10 tır rakamını da geçeceğiz. Suriye'deki acı ne zaman biter bilmiyoruz ama mağdurun elinden tutmaya, zalimin karşısında durmaya devam ediyoruz"

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, İHH'nın Suriye'deki muhtaçlara yönelik başlattığı "açız, üşüyoruz, ölüyoruz" kampanyasına ilişkin, "Kampanya kapsamında bu ay hedef koyduğumuz 10 tır rakamını da geçeceğiz. Suriye'deki acı ne zaman biter bilmiyoruz ama mağdurun elinden tutmaya, zalimin karşısında durmaya devam ediyoruz" dedi.

İHH'nın yeni yapılanmasının ardından Konya Şube başkanlığına getirilen Hasan Hüseyin Uysal ve yönetim kurulu üyeleri, Anadolu Ajansı (AA) Konya Bölge Müdürü Ahmet Kayır'ı ziyaret etti.

Uysal, burada, İHH'nın başta İslam coğrafyası olmak üzere kıtlık, yokluk ve doğal afetlerin yaşandığı bölgelerde muhtaçlara yardım eli uzattığını anlattı.

Konya Şubesi'nin yapılan bu çalışmalara önemli ölçüde katkıları olduğunu bildiren Uysal, İHH'nın anne babasını kaybetmiş, yetim çocuklara yönelik büyük projeler yürüttüğüne işaret etti.

Uysal, yetime bakmanın, dinde büyük yere sahip olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Asya, Afrika, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde yardım çalışmalarımız hız kesmeden sürüyor. İHH'nın önemli çalışmalarının başında yetim projesi geliyor. Konya Şubesi olarak bu büyük projenin bir parçasıyız. Koordinemizde Patani'de yetimhane çalışmamız var. Orada çok sayıda yetim var. İHH'nın bölgede birden fazla yetimhanesi var. Bizim de Konya olarak devam eden bir yetimhane inşaatımız var. Yıl içinde oraya ziyaretler yapıyor, oradaki yavrularımıza yönelik çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Şubat aylarında oraya gidiyor, onların yanında yer alıyoruz. Onların bazılarını da burada ağırlıyoruz."

Sivil toplum kuruluşlarının yurt dışı yardım organizasyonları düzenlemesinin Türkiye'ye küresel güç olma yolunda büyük katkı sağladığına işaret eden Uysal, sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa hareket etmesiyle sinerji oluştuğunu bunun da Türkiye'ye itibar ve saygınlık kazandırdığını ifade etti.

Uysal, İHH'nın dünyanın herhangi bir yerinde savaş ve doğal afet gibi durumlarda muhtaçlara en kısa sürede ulaşan yardım vakfı özelliğine sahip olduğunu vurguladı.

- "Açız, üşüyoruz ve ölüyoruz" kampanyası

Uysal, kış şartlarında yaşam mücadelesi veren Suriye'deki savaş mağdurlarına; gıda, giyecek ve ısınma malzemesi yardımına hız verdiklerini belirterek, İHH'nın 20 gün içinde 8 tır yardım malzemesini Suriye'ye gönderdiğini dile getirdi.

Bir ay içinde 10 tır yardım toplama hedefi koyduklarını anlatan Uysal, "Kampanya kapsamında bu ay hedef koyduğumuz 10 tır rakamını da geçeceğiz. Suriye'deki acı ne zaman biter bilmiyoruz ama mağdurun elinden tutmaya, zalimin karşısında durmaya devam ediyoruz. Yardım organizasyonlarımızla bu duruşumuz sürecek" ifadelerini kullandı.

AA Konya Bölge Müdürü Ahmet Kayır ise AA'nın 100. yıl vizyonu hakkında bilgi verdi.

AA



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,182 µs